Politika

Komšić, Džaferović i Izetbegović razgovarali o ANP-u i mandataru

U zgradi Predsjedništva BiH danas su se sastali članovi Željko Komšić i Šefik Džaferović sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Željko Komšić i Bakir Izetbegović - Vijesti.ba

Sastanak je uslijedio nakon što je Komšić održao sastanak sa američkim i britanskim ambasadorima u BIH.

Izetbegović je rekao novinarima da se razgovaralo o sutrašnjoj sjednici Predsjedništva BiH, dogovoru o mandataru Vijeća ministara BiH i aktivaciji ANP-a.

Očekivanja su da tu stvar konačno riješimo. Potpisali smo da ćemo raditi u skladu sa Ustavom i zakonom, da će se poštovati ranije odluke i zakoni, da ćemo poslati Plan u Brisel, da se donese razumno rješenje, da se ANP – reducirani, modificirani, kako god, u nekom obliku pošalje u Brisel i da se nakon toga imenuje mandatar“, rekao je Izetbegović novinarima nakon sastanka, odgovarajući na pitanje šta očekuje od sutrašnje sjednice Predsjedništva BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh