Svijet

Požar bukti u Grčkoj: Evakuisana još četiri sela na otoku Evija

Vlasti Grčke saopštile su da su dva nova požara izbila na Eviji i da su noćas evakuirana četiri sela na ovom otoku. Nova žarišta razbuktala su se samo nekoliko sati nakon što je zbog velikog požara mobilizirano više od 100 vatrogasaca i izvršena evakuacija jednog sela.

Požar u Grckoj - Ekathimerini.com

Vatrogasna služba saopštila je da su se novi požari pojavili istovremeno neposredno prije ponoći. Vatrogasci su uspjeli ograničiti inicijalno širenje vatre, ali ona i dalje bukti.

Ukupno 225 vatrogasaca, četiri aviona za gašenje vatre, tri helikoptera i 100 vozila i ostalih mašina učestvuju u gašenju tri požara.

Požari u prirodi česti su u Grčkoj tokom vrućih i suhih ljetnih mjeseci. Prošle godine je u najsmrtonosnijem požaru u ovoj zemlji poginula 101 osoba u predgrađu Atine, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh