Region

Stiže do 20 centimetara novog snijega: PRIJETE I SNJEŽNE MEĆEVA I OLUJE

U idućih 5-6 dana zima sprema novi udarac na našem području! Prema nekim prognozoma, vrhunac zime tek stiže na Balkanu…

Snijeg - Nezavisne

Vremenske prilike na kopnu, od Hrvatske prema istoku bi trebalo obilježiti većinom oblačno i relativno hladno vrijeme, uz povremene padavine, uglavnom snijeg, a južnije se očekuje kiša, piše “Doznajemo.com“.

U hrvatskom gorju bi već tokom utorka mjestimice moglo pasti i više od 30 cm novog snijega. I popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna navodi kako najnovije projekcije padavina za kraj iduće sedmice ukazuje na novi nerijetko obilan snijeg u regiji.

Moguće je da će biti izdano i upozorenje na snježnu oluju u većem dijelu Balkana, s naznakama koja će područja biti najpogođenija nevremenom??

Federalni hidrometeorološki zavod BiH u prognozi za četvrtak i petak navodi sljedeće: U četvrtak 24.01.2019., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 °C.

U petak 25.01.2019., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje snijeg, a u Hercegovini povremena i slaba kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno do 20 cm. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -4 do 1, na jugu od 3 do 8 °C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh