Region

SVJEDOK O JEZIVOJ SEKTI “CRNA RUŽA”: Iz grobnica sam izvlačio djecu izbezumljenu od orgijanja

Autor knjiga “Sekte i mentalna manipulacija” i “Horor pred našim vratima” Dimitrije Pastuović, čuveni srbijanski sektolog, proveo je dobar dio života izučavajući podložnost naših prostora razvoju sekti, priusustvu sekti na ovoj teritoriji kao i izučavanju njihovih rituala.

No image - Haber.ba

Autor priča o opasnosti koju sekte sa sobom nose, o tome kako ih se kloniti, gdje vrebaju i vrbuju i kako izgledaju njihovi rituali.

Sektaški rituali su daleko od onoga što je blisko i razumljivo običnom čovjeku i svojevrstan su prikaz izopačenog uma.

Od konzumiranja umočenog peciva i hljeba u životinjsku krv, preko spavanja u grobnicama, prostituisanja, ubistava i samoubistava do orgijanja, pripadnici sekti ne prezaju ni od čega vodeći se principom kontriranja svemu što je kršćansko.

Ovo je naročito svojstveno najopasnijoj sekti kod nas i u svijetu – “Crna ruža”.

“Više puta sam ulazio na njihove obrede i nalazio ih na crnim misama. Misa počinje uglavnom na skrovitim mjestima ili grobnicama spremljenim za sutrašnju sahranu. Oni se skupe, a pošto ih mrze da mijese hljeb, kupe neke žu-žu pogačice koje kasnije natope krvlju zeca ili neke životinje. Sve se to dešava uz upotrebu narkotika i na kraju se završava orgijama. Novi član koji se inicira ima jedan od uslova da prespava u grobnici koja je spremna za sutrašnju sahranu.”

Pastuović opisuje kontakt sa onima koje pronađe u grobnicama.

“Izvlačio sam ih iz grobnica. Prosto je nevjerovatno kakav je to prizor i koliko su izbezumljeni. Nalazio sam i djecu od 14-15 godina.”

Edukacija o prisustvu sekti na prostorima Srbije je minimalna, a Pastuović upozorava da je upravo izostanak edukacije o opasnosti i destruktivnosti sekti u Srbiji razlog zbog kog im se lakovjerno, i iz neznanja pristupa. Neophodnost da o sektama počne da se priča ne samo kada se dogodi neka tragedija, već da se konstantno podiže svijest o destruktivnosti ovih organizacija je više nego jasna, prenosi “Kurir“.

“Mislim da država mora ozbiljnije da reaguje u borbi protiv sekti. Problem je što se većina sekti ne naziva tako, već su dobile status vjerske zajednice i zahtijevaju ista prava kao i recimo hrišćanstvo. Važno je napomenuti da hrišćanstvo ne radi to što oni rade ljudima. U edukaciji o problemu i roditelji treba da imaju ključnu ulogu.”

Pastuović tvrdi da je “Crna ruža” najopasnija sekta i kod nas i u svijetu, da je nastala je iz Satanine crkve Antona Šandora la Veja i da se na našim prostorima vezuje za ritualna ubistva i samoubistva.

Kako kaže, svi njeni članovi uglavnom završavaju tragično, tako što budu ubijeni ili se sami ubiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh