Svaštara

Horoskopski znakovi koji ne osjećaju grižnju savjesti kada nekoga povrijede

SVIMA nam se ponekad dogodi da slučajno nanesemo emocionalnu bol drugoj osobi.

unsplash.com/chrisjoelcampbell

Dok neki ljudi odmah osjete grižnju savjesti i trude se ispraviti situaciju, drugi kroz takve situacije prolaze bez vidljivih znakova kajanja. U daljnjem tekstu osvrnut ćemo se na horoskopske znakove koji su, prema astrološkim vjerovanjima, hladniji i ne osjećaju bol kada nekoga povrijede.

Vodenjak

Vodenjaci su poznati po svojoj neovisnosti i originalnosti, ali i po emocionalnoj distanci. Oni teže objektivnosti i često se oslanjaju na logiku više nego na emocije, zbog čega ponekad nisu svjesni kako njihovi postupci utječu na druge.

Blizanci

Blizanci su poznati po svojoj promjenjivoj prirodi i sposobnosti prilagodbe. Međutim, ta ista fleksibilnost može ih učiniti pomalo nepredvidivima u emocionalnim odnosima. Kada su fokusirani na različite aspekte svog života, mogu nenamjerno zanemariti tuđe osjećaje nakon što nekoga povrijede.

Ovan

Ovnovi su poznati po svojoj izravnosti. Vole biti prvi i često djeluju impulzivno. Ta njihova sklonost brzom reagiranju može dovesti do situacija u kojima drugima nanose emocionalnu bol, bez razmišljanja o posljedicama svojih djela. Iako nisu nužno bezosjećajni, ponekad mogu tako djelovati jer se ne žele ispričati kada nekoga povrijede, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh