Svaštara

Pomoću ovog trika produžite vijek trajanja cvijeću iz vaze

Cvijeće uljepšava svaku prostoriju i situaciju te podiže raspoloženje.

Horoskop - Blogspot

Kada cvijet odvojite od njegovog korijena, on prestane dobivati hranjive tvari te postaje podložno brzom truljenju. Da bi produljili rok trajanja omiljenog cvijeća potrebni su vam savjeti stučnjaka.

Cvijeće s toplijim vremenom i višim temperaturama većom brzinom gubi vodu, svježinu i živost. Međutim, postoje i jednostavno rješenje za produžetak vijeka trajanja ubranog cvijeća.

Poznato je da neko cvijeće koje držite u vazi, koje nije u zemlji, ne može dugo ostati svježe. Kada se smežura i počne venuti, ljudi ga najčešće bacaju, ne znajući da postoji jednostavan način da ga ponovno vrate u život.

Pomoću jednostavnog trika vratite cvijeće u život tako što ćete ključalu vodu ulijte u vazu. S cvijeća uklonite sve listove, a stabljike skratite. Stavite u vazu i sklonite s direktnog sunca dva ili tri sata i promatrajte promjenu. Vaše cvijeće će vrlo brzo živnuti. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh