Svaštara

Tri horoskopska znaka koja sabotiraju svoje veze

STRAH od intimnosti, nisko samopoštovanje, traume iz prošlosti, samo su neki od elemenata koji mogu sabotirati potencijalnu romantičnu vezu.

Par - Centarzdravlja.hr

No, prema astrolozima, na razvoj veze može utjecati i horoskopski znak u kojem smo rođeni. Evo u kojim se znakovima rađaju ljudi koji si sabotiraju veze.

Ovan

Ovnovi su poznati po svojoj impulzivnosti i strastvenosti što može biti mač s dvije oštrice u romantičnim vezama. Njihova težnja za uzbuđenjem i novim iskustvima može ih navesti na poteze koji nisu uvijek u najboljem interesu za vezu. Također, njihova potreba za neovisnošću i dominacijom ponekad rezultira nesvjesnim udaljavanjem od partnera ili stvaranjem nepotrebnih sukoba koji mogu oslabiti temelje veze.

Rak

Rakovi su emocionalna bića koja traže sigurnost u romantičnim odnosima. Međutim, njihova sklonost prema emocionalnom zatvaranju i pretjeranoj osjetljivosti može dovesti do problema u vezi. Strah od prekida ili izdaje može ih potaknuti na pretjerano kontroliranje partnera što može ugušiti dinamiku veze i otuđiti partnera.

Djevica

Djevice su poznate po svom perfekcionizmu i oštrom oku za detalje, što ih čini izvanrednim partnerima u mnogim aspektima. Međutim, njihova težnja prema savršenstvu može ih dovesti do pretjerane kritičnosti prema partneru ili vezi. To može stvoriti atmosferu nezadovoljstva i konstantnog pritiska koji može postepeno uništiti osjećaj bliskosti i povezanosti u vezi, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh