Svaštara

Nisu samo finansijski problemi i nedostatak intime: Šest stvari koje unište gotovo svaku ljubavnu vezu

Ljubavne veze ponekad nisu nimalo jednostavne kao što se čine na početku. Najveći razlozi prekida uglavnom su finansijski problemi ili nedostaci seksa, ali postoji još šest stvari na koje biste svakako trebali obratiti pažnju.

Svađa u vezi - Kurir.rs

Gotovo svaki odnos ima svoje uspone i padove. Normalno je da se odnos s vremenom mijenja te da ponekad imate svađe koje će vas navesti da razgovora i mogućeg rješenja problema. No, u slučaju ovih šest stvari, radije razmislite da li želite ostati u vezi.

Problemi s povjerenjem

Povjerenje je apsolutno neophodno za druženje i intimnost koji održavaju odnose. Ipak, to je također jedna od stvari koje je najteže zaraditi i zadržati. Problemi s povjerenjem protežu se od finansijskih izbora do emocionalne pouzdanosti.

Prevara i ljubomora

Iako se povjerenje može slomiti u mnogim aspektima veze, najteže je prevladati prevaru. Od emocionalnih afera do fizičkih ljubakanja, prevara ima tendenciju uništiti gotovo polovicu veza na koje utječe. Čak i ako odlučite ostati zajedno, učenje o obnovi onoga što ste imali prije je naporno i emocionalno iscrpljujuće iskustvo.

To jednako vrijedi i za slučajeve u kojima zapravo nije bilo afere, ali su iznesene optužbe. Budući da je prevara razorno iskustvo, biti lažno optužen može se osjećati kao lični napad, uništavajući povjerenje i intimnost. Apsolutno je ključno da izbjegavate iznošenje optužbi bez dokaza i da iznesete sve strahove ili sumnje koje imate na neprijeteći i otvoren način.

Poteškoće u komunikaciji

Mnogi parovi imaju problema s komunikacijom. Neuspjeh u komunikaciji može dovesti do toga da blizak par počne djelovati u potpuno različitim sferama, živeći više kao cimeri nego kao partneri. S vremenom ćete se početi osjećati izolirano i usamljeno i mogli biste potražiti emocionalnu intimnost negdje drugo.

Nedostatak ravnoteže

Neuravnotežene veze češće su među mladim parovima i onima s novom djecom, ali mogu se dogoditi svakome. Neuravnoteženost se javlja kada jedan ili oba partnera ne uspije odrediti prioritet odnosa, umjesto da pridaju neobičnu važnost drugim ljudima ili drugim situacijama.

Problemi s kompatibilnošću

Suprotnosti se mogu privlačiti, ali izuzetno je teško održati takav odnos. Osnovna kompatibilnost u stvarima kao što su vrijednosti i svjetonazor ključna je za ugodnu i dugoročnu vezu. Ako ste radikalno drugačiji, poštovanje i kompromis su apsolutno kritični.

Nasilno ponašanje

Zlostavljanje se nikada ne bi smjelo tolerirati ni u jednoj vezi. Bijes, nepoštovanje i emocionalno ometanje možda neće sami po sebi dovesti do kraja veze, ali trajni obrasci mogu iscrpiti ljude. Nemogućnost ili nespremnost da poštujete partnerove misli, uvjerenja i osjećaje može uništiti povjerenje i intimnost u bilo kojoj vezi.
prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh