Svaštara

13 znakova da je žena izuzetno sebična – ne želite takvu vezu

Uz minimalnu brigu za druge, pokušava preuzeti kontrolu i diktirati uvjete života onih oko nje. Ona će htjeti kontrolirati sve što radite ako je doista sebična, a može započinjati rasprave oko sitnica kako bi stekla kontrolu

Djevojka s naočalama - Ljepotaizdravlje.ba

Sebičnost je ‘otrovna’, ali uobičajena osobina ličnosti. Sebična žena može naštetiti mentalnom blagostanju, a ujedno ugroziti stabilnost veze. Ako možete prepoznati kada je žena sebična, to će vam omogućiti da ispravite situaciju i održite svoju vezu.

Iako svaka žena može pokazivati različite stupnjeve sebičnosti, evo 13 uobičajenih znakova da je ona sebična žena:
1. Sama je sebi na uvijek na prvom mjestu

Iako osjećaj vlastite važnosti nije pogrešan, ako je usredotočena isključivo na sebe i svoje potrebe smatra glavnim prioritetom, mogla bi u određenoj mjeri biti sebična. Još jedan klasičan znak sebičnosti je kada provodi puno vremena pričajući o svojim interesima, strastima, ambicijama i hobijima ne mareći za bilo što što se tiče vas. Ako je zabrinuta samo za sebe vjerojatno neće biti zabrinuta za druge i njihove osjećaje. Ako nikad ne prestaje pričati o sebi, možda imate sebičnog partnera.

2. Olako govori uvredljive stvari

Ako je djevojka zabrinuta samo za sebe i nije ju briga za to kako se osjećate, može bez oklijevanja reći nešto okrutno. Ako vam uvijek govori štetne stvari, to je vjerojatno zato što ne mari za vaše osjećaje. Možda čak spomene mogućnost rastanka s vama kad se najmanje nadate. To je zato što želi preuzeti kontrolu nad vašim emocijama, a spominjanje tako teške teme zateći će vas nespremnog i ostaviti u nedoumici što reći. Ne zanimaju je vaši osjećaji. Njoj je jedino stalo do preuzimanja kontrole nad odnosom i posjedovanja moći.

3. Diktira svaki aspekt vašeg života

Kontrola i narcisoidne sklonosti uobičajeni su znakovi sebične žene. Sebičnoj osobi prvenstveno je stalo do toga da njezin život ima najbolji ishod za nju. Uz minimalnu brigu za druge, pokušava preuzeti kontrolu i diktirati uvjete života ljudi oko nje. Ona će htjeti kontrolirati sve što radite ako je doista sebična. Ne želi da izađeš s prijateljima ili čak odeš na putovanje kojem se veseliš. Želi imati konačnu riječ o svemu u životu i ne želi učiniti ništa što joj ne koristi. Ona bi čak mogla započinjati rasprave oko sitnica kako bi stekla kontrolu.
4. Ne cijeni vaše mišljenje ili savjete

Nije dobar pokazatelj ako ona uvijek kuje planove i nikada ne pita što želite učiniti. Možda je ne zanima što želite postići, zbog čega se dogovara bez prethodnog savjetovanja s vama. Ovo obično ne završava samo smišljanjem planova. Sebične žene mogu vjerovati da je njihova vlastita savjest jedino mišljenje koje je važno kada su u pitanju važne odluke. Ako primijetite dosljedan obrazac po kojem donosi mnogo važnih odluka, a da ne dođe k vama po bilo kakav oblik mišljenja ili savjeta, to može biti znak da je sebična i da ne cijeni vašu prisutnost u svom životu.

5. Kompromis nije u njezinom rječniku

Sebičnim ženama je teško gledati na situacije iz perspektive koja nije njihova. Često samo zamišljaju put koji je formuliran u njihovim glavama i nikada ne mogu pronaći zajednički jezik s različitim mišljenjima. Kao takva, sebična žena rijetko će ikada pristati na kompromis i učiniti nešto isključivo zbog nekog drugog. To bi se moglo očitovati u njezinim svakodnevnim interakcijama s drugima u njezinom društvenom krugu. Ako ona nikada ne želi raditi nešto što vi želite, nikada se ne želi sastati ili komunicirati s vašim prijateljima, niti traži vaše mišljenje o planiranju putovanja, onda je možda sebična.

Sebična osoba uvijek pazi na sebe, pa kad ne ide kako treba, gunđa. Oni jednostavno nisu zadovoljni svime što im život pruži ako im to ne koristi. Sebični pojedinci uživaju u kuknjavi jer vjeruju da se život vrti oko njih. Čini se da im ne smeta to što njihovo cviljenje iritira druge. Moraju se čuti njihove brige. Sebičnoj će djevojci biti teško sudjelovati u sreći drugih bez žaljenja na vlastiti život. Ako djevojka konstantno pronalazi stvari zbog kojih će se uznemiriti, vjerojatno je sebična. prenosi 24sata

7. Gruba je prema drugima

Sebične žene mogu postati zaokupljene sobom i teško im je razmotriti kako njihove riječi ili postupci mogu utjecati na osjećaje drugih. Ako se prema svima ponaša neprimjereno i ima nepristojan stav, onda to znači da je ne brine kako se drugi osjećaju. To se također može vidjeti ako je njezin društveni krug sumoran bez vas. Imaju malo prijatelja jer nemaju vremena za druge. Ako nema puno prijatelja, moguće je da se ne trudi s njima jer ne vidi smisao, ako žele biti prijatelji s njom, drugi se moraju potruditi.

8. Ne poštuje i ne cijeni vaše osjećaje

Ako ona rijetko razmišlja o tome kako se osjećate ili vas u najmanju ruku ne pokušava oraspoložiti kad ste uzrujani, mogla bi biti sebična. Može pokazivati potpuno zanemarivanje emocija ili osjećaja. Trebali biste se zabrinuti ako joj nije stalo dok prolazite kroz teško razdoblje. Na kraju krajeva, trebali biste jedno drugome pružati podršku u svim situacijama u predanoj vezi.

9. Često kasni, ali ne nudi objašnjenje

Ako uvijek kasni, to je najvjerojatnije zato što ne cijeni tuđe vrijeme. Kada je odnos u pitanju, osoba kojoj je stalo do drugih bit će točna. Vjerojatno je uvijek čekate dok ste s prijateljima ili obitelji jer vas ne poštuje. Možda čak daje objašnjenja za svoje kašnjenje, ali znate da ona nisu istinita. Ovo je klasičan simptom sebičnosti i trebali biste joj reći da nije prihvatljivo da vas tjera da čekate cijelo vrijeme.
10. Nikada se ne ispričava niti priznaje svoje pogreške

Jedan od najčešćih znakova žene koja je sebična je ako se nikad ne ispriča kada pogriješi. Sebični pojedinci mogu biti vrlo vješti u igranju igre okrivljavanja i rijetko preuzimaju trunke odgovornosti. U svom svijetu, ona nikada ne griješi. Sebična žena uvijek će naći izgovore, razloge i opravdanja za svoje postupke čak i ako vas to jako povrjeđuje. Kada djevojka cijelo vrijeme inzistira na tome da dokazuje da je u pravu, vjerojatno je da vjeruje da je superiornija od svih ostalih.

11. Nimalo se ne zanima za tebe

Ako se nalazite u poziciji u kojoj se gotovo osjećate kao da je morate moliti da posluša vaše strasti i hobije, onda to može značiti da joj niste prioritet i da je zanimaju samo stvari u njezinu životu. U svakoj zdravoj vezi trebali biste u najmanju ruku obratiti pažnju na partnerove strasti. Sebična žena neće se moći istinski zanimati za vaš život.
12. Stalno pokušava biti u centru pažnje

Sebična žena ima potrebu biti u središtu pozornosti svakog društvenog okupljanja. Ona uživa u svjetlu reflektora i naći će načina da započne bilo kakav razgovor o sebi. To može proizaći iz narcisoidnog uvjerenja da su njezini problemi i interesi važniji od drugih. Sebična žena ne libi se hvaliti i može govoriti o sebi čak i ako to podrazumijeva da će odvratiti pozornost od vas ili drugih ljudi.
13. Ima naviku ponižavati druge kako bi izgledala bolje

Pripazite na partnericu ako omalovažava druge kako bi se osjećala bolje. Sebična osoba ne želi da se drugi osjećaju bolje od nje. Zato je spremna na sve kako bi se osjećala bolje, čak i ako to uključuje omalovažavanje nekog. Tvrdit će da drugi nisu inteligentni kao ona, pa čak i da je privlačnija od njih, piše loveconnection.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh