Svaštara

DA LI STE U PORUCI DOBILI BROJ – 14643: Evo šta to znači, važna poruka

Brojevi govore više od hiljadu riječi. Tako barem mnogi korisnici TikToka i WhatsApp-a doživljavaju.

Trenutno se šalju brojni kodovi s tajnim porukama – a jedan od njih izaziva poseban osjećaj u srcu! Objasnit ćemo vam zašto brojevi 14643 uzrokuju uzbuđenje.

Izvorno su tajni brojevni kodovi korišteni na TikToku, a sada su kombinacije prenesene i na WhatsApp. Šifrirane poruke mogu se jednostavno slati na taj način.

Iza svakog niza brojeva krije se poruka. Onaj koji dobije 14643 očigledno je jako voljen. Evo tumačenja za ovu kombinaciju:

1 = Ja

4 = hoću

6 = uvijek

4 = voljeti

3 = tebe

Dakle, onaj ko šalje kod ustvari piše “Ja ću uvijek voljeti tebe”. Na primjer, ako neko pošalje 124, piše “Nedostaješ mi”. Na TikToku možete pronaći beskonačno mnogo ovakvih kombinacija.

Kodovi se šalju kako bi olakšali komunikaciju na društvenim mrežama. Ali također i da bi se poruke podijelile samo s onima koji su upućeni. Jer, ne poznaje svako kodove.

Ali s 14643 sada svakako znate o čemu se radi, javlja RTL.de.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh