Svaštara

Generacija Z ima anksioznost od naručivanja hrane u restoranima, neki slučajevi su ekstremni

Britanski lanac restorana Prezzo je sprovelo istraživanje koje je dokazalo da mnogi pripadnici generacije Z imaju anksioznost prilikom naručivanja hrane u restoranima.

restorn - Dreamstime

U istraživanju je učestvovalo 2.000 osoba. Oko 86 posto mladih iz generacije Z je navelo da ima ovu vrstu anksioznosti.

Neki od ovih mladih ljudi (njih 34 posto) su rekli da se osjećaju toliko napeto da na kraju zamole druge ljude za stolom da razgovaraju s konobarima u njihovo ime.

Ovakva anskioznost može biti uzrokovana brigom o sve većim cijenama hrane, zabrinutosti mladih da neće pronaći nešto što im se sviđa na jelovniku ili da će nakon jela požaliti što su nešto naručili.

Neki slučajevi su ekstremni – oko 40 posto pripadnika generacije Z je reklo da neće otići u restoran ako prije toga ne provjere jelovnik (na internetu i slično).

Gabriel Rubin, profesor na Državnom univerzitetu Montclair, je nedavno objavio istraživanje je navedeno da se generacija Z više plaši svijeta nego prethodne generacije.

“Oni se snalaze u korištenju tehnologije, ali zbog koronavirusa i drugih faktora nisu stekli važne socijalne vještine. Čak i jednostavne aktivnosti poput naručivanja hrane ponekad postaju stvari koje izbjegavaju”, između ostalog je rekao.

U generaciju Z spadaju oni koji su rođeni u period od 1995. do 2012. godine. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh