Svaštara

SVE ŠTO SMO IMALI DALI SMO DJECI, A SAD U STAROSTI NEĆE DA NAS POGLEDAJU

Ispovijest roditelja koji su sve dali nezahvalnoj djeci, prepuna je detalja od kojih svaki roditelj strepi.

Vaspitati dijete veoma je odgovoran zadatak, a roditelji često prave greške koje se na dijete odražavaju tokom cijelog odrastanja. Često kada dođu u starost, ropditelji se pitaju gdje su pogriješili u vaspitanju i zašto dijete neće ni čašu vode da im donese.

Mnoge ispovijesti svedoče tome, a uprkos svemu, roditelji i dalje daju sve za djecu, a nerijetko se odriču i posljednjeg zalogaja samo da njima bude dobro.

Nakon što se razveo 2012. godine, čovjek je, u dogovoru s bivšom suprugom, njihovoj zajedničkoj djeci poklonio kuću.

“Od tog trenutka oni mi se više ne javljaju. Što je najgore, ne plaćaju ni komunalije, isključili su im i vodu i struju. Volio bih nakon toliko godina raskinuti ugovor o poklonu, ako je moguće. Ta je kuća inače samo na moje ime, a ugovor o poklonu potpisan kod javnog beležnika u Austriji. Kuća je u Hrvatskoj”, požalio se čovjek za Moje vrijeme.

Međutim, ovakvih slučajeva ima na pretek, a ovo su neki od njih.

“Sve je počelo nakon što mi je umro suprug, a ja ugovorom o poklonu našu imovinu prepisala djeci. Prvo su se svađali, a onda prestali sa mnom razgovarati. Imam 77 godina i sa suprugom sam puno toga stekla. Sada živim sama u iznajmljenom stančiću od 25 kvadrata. Unuci su mi jedina svijetla tačka u životu, ali djeca, ne mogu završiti rečenicu”, tužno piše ova penzionerka.

“Jesmo li to zaista zaslužili?”

“Sve sam sa suprugom sinu dao, koliko god sam mogao, novi auto, stan, platili smo mu svadbu i mnogo toga još omogućili. Danas on niti da nazove i pita kako smo mi kao roditelji, koji smo već lošeg zdravlja i koji smo nanizali podosta operacija. Pitam se jesmo li to zaslužili kao roditelji. Neka ovo moje svjedočenje bude pouka drugima da pripaze kod ovakvih situacija i ne naprave ovakvu grešku”, napisao je nesretni otac.

Gospodin Boris otkrio je da je svakome od dvoje odrasle djece dao nekretninu, ali je usmeno naložio da dok su supruga i on živi, svi imaju pravo uživanja.

“Međutim, djeca su počela kalkulisati, kome sam dao više, koga sam zakinuo. Nama ne govore ništa, ali se međusobno svađaju. Mene duša boli kad to čujem, ja ne znam šta će biti kad nas jednom ne bude. Pa oni će se počupati”, piše on.

I na suprugu to djeluje, kaže, razboljela se otkad traju problemi oko nasljedstva. “Ona sada pije tablete za srce i za štitnjaču, strašno nas pogađa što si tako gledaju ko što ima i jedan preko drugoga hoće imati više. Iako nas ne zanemaruju, dođu i zovu, ali nikad zajedno. To je za roditelja baš bolno, svaki dan uzdišemo i pitamo se gdje smo pogriješili u vaspitanju”, napisao je Boris.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh