Svaštara

SREĆA IH PRATI, SVE IM IDE OD RUKE: LJUDI ROĐENI NA OVAJ DATUM NAJUSPJEŠNIJI SU U ŽIVOTU

Istraživači iz MyHeritagea popisali su datume rođenja hiljadu dobitnika brojnih prestižnih nagrada kako bi otkrili koji datumi najvjerojatnije donose uspjeh.

Sretna žena - Pinterest

Riječ je o dobitnicima Grammyja, Oscara, Michelinovih zvijezda, Zlatnog globusa, Pulitzerove, Nobelove i Bookerove nagrade, Zlatne palme, kao i osvajačima Svjetskog nogometnog prvenstva i olimpijskih medalja. Kao datum kad je rođeno najviše srećkovića ‘isplivao’ je 30. aprila. Čak 11 dobitnika rođeno je na ovaj datum, uključujući oskarovku Cloris Leachman, jednu od najslavnijih glumica u povijesti. Neke druge poznate osobe rođene na ovaj datum su Travis Scott, Gal Gadot i Kirsten Dunst.

Drugi najsretniji datum je 27. april. Na taj datum rođeno je osam od 1.000 analiziranih ljudi, među kojima su dobitnica Grammyja Lizzo, dobitnica Zlatnog globusa Sally Hawkins i dva kuhara koji imaju Michelinove zvjezdice – Martin Berasategui i Léa Linster.

Kad je riječ o mjesecima, april je mjesec u kojem je rođeno najviše uspješnih ljudi, čak 99 od 1.000. Među njima su Emma Thompson, Barbra Streisand, Emma Watson i Victoria Beckham.

Drugi najsretniji mjesec je novembar, a treći mart.

Mjesec s najmanje osvajača nagrada i nominiranih je očekivano onaj najkraći – februar. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh