Svaštara

Ovih pet pitanja nikad ne biste trebali postaviti na prvom sastanku

Među savjetima za prve sastanke na TikToku u nekoliko videa izdvojena su i pitanja koja ne trebate postavljati, a uključuju i bilo kakve brojke te pitanja o bivšima.

Sreća - Net.hr

Djevojke na TikToku nerijetko dijele savjete vezane za ljubavne veze, a na ovoj mreži hashtag “dating tips” (savjeti za izlaske) prikupio je nekoliko miliona pregleda.

Tako se u nizu videa izdvajaju i oni u kojima nabrajaju šta nikako ne raditi na prvom izlasku s potencijalnim partnerom, a posebno šta ne treba pitati žene.

Među pitanjima koje ne treba postavljati navode:

Ne postavljajte nijedno pitanje čiji je odgovor broj – Ovo uključuje godine, koliko plaća stanarinu i koliko dugo je na svom trenutnom poslu. Ne pitajte koliko novca zarađuje, koliko često ide u teretanu ili koliko djece će možda jednog dana poželjeti. Nije potrebno ništa kvantifikovati na prvom sastanku.

Ne pitajte zašto je strastven/a oko stvari koje voli – Ako ne razumijete tačku gledišta, pitanje će samo naglasiti disparitet. Umjesto toga, fokusirajte se na ono što vam je zajedničko. Jednom kada se bolje upoznate, lakše ćete objasniti svoju perspektivu.

Ne pitajte o njenim posljednjim iskustvima na izlascima i sastancima – Ništa nije nezgodnije na prvom sastanku od toga da odgovorite na pitanje “Kada je bio vaš poslednji sastanak?”. Možete učiniti da drugoj strani bude samo neprijatno.

Ne pitajte ništa o bivšim vezama – “Koliko je dugo trajala vaša najduža veza?” ili “Jeste li ikada izlazili s mlađim/starijim” – nije vrijeme da pitate bilo šta od toga na prvom sastanku.

Ne pitajte o obrazovanju – Ovakva pitanja će djelovati kao da ste na intervjuu za posao te da istovremeno pokušavate odrediti vrijednost suprotne strane u zavisnosti od stepena obrazovanja ili čime im se bave roditelji. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh