Svaštara

Ova biljka privlači novac i blagostanje, ali vas oslobađa i starih dugova ako je stavite na jedno mjesto u kući

Zelene sobne biljke su nevjerovatan pokretači pozitivne energije, donose u dom vitalnost, čiste vazduh, oplemenjuju prostor, ali i privlače pozitivnu energiju i blagostanje, prema vjerovanju feng šuija.

Juka, poznatija kao drvo života, omiljena je biljka u mnogim domovima, ali njeno feng šui značenje malo ko zna, pa čak i oni koji je njeguju u svojoj kući.

Drvo života naziva se još i drvo mladosti, razvoja ili napredovanja, jer su ovo njegove energetske karakteristike. U feng šuiju se posebno koristi za pročišćenje karme i privlačenje novca.

Prema feng šui stručnjacima ova biljka pročišćava lošu finansijsku karmu, dugove iz prošlosti i donosi motivaciju i prosperitet na finansijskom planu.

Ako imate drvo života u kući, prama feng šuiju najbolje ćete iskoristiti njegov blagotvorni efekat na energiju u domu ako ga stavite u predsoblje, odnosno hodniku – na taj način će čistiti energiju koja ulazi i izlazi u dom.

Poznato je da se u kupatilu i wc-u skuplja najviše negativne energije, pa ovaj prostor možete dekorisati ovom biljkom i tako spojiti lijepo i korisno.

Drvo života ili juka (latinski naziv Yucca) potiče iz centralne i sjeverne Amerike. Ime drvo života – po kom je ova biljka poznatija kod nas, potiče od Indijanaca, kod kojih se još prije 2 000 godina koristila kao lijek i kao hrana. Velike je izdržljivosti, ne zahtijeva posebnu njegu. Karakterišu ga debele stabljike na čijim su vrhovima rozete sa veoma šiljastim listovima, prenosi Krstarica


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh