Svaštara

Stjuardesa otkrila: Ako sjedite u ovom dijelu aviona šanse za preživljavanje su 40 posto veće

Influencerica i stjuardesa iz Srbije Kristina Grabež na svojim društvenim mrežama često dijeli snimke u kojima opisuje kako izgleda posao stjuardese, s čim se sve susreću na letovima, a dijeli i korisne savjete.

Avion - Twitter

Tako je nedavno objavila video pod nazivom “Evo kako da preživiš pad aviona”.

Tina naglašava da statistički gledano, sjedišta u zadnjem dijelu aviona imaju oko 40 posto veće šanse za preživljavanje.

“Ali nemojte se slijepo držati ove informacije. Može se zapaliti desni motor i izbiti požar u nekom dijelu aviona. U tom slučaju želite biti što dalje od tog dijela. Uvijek locirajte izlaz u slučaju opasnosti ili još bolje sjedite pored izlaza u slučaju opasnosti. Također, pokušajte ostati pribrani, svjesni i vezani jer ako avion krene padati, želite što duže ostati u njemu. Nikako ne želite ispasti van. Nosite obuću u kojoj možete trčati i potencijalno plivati. Nemojte pokušavati iznositi torbe iz aviona jer ćete zablokirati i sebe i druge, samo se sklonite što prije”, savjetovala je.

“Uvijek zapamtite, prvih pet minuta od polijetanja i posljednjih osam minuta pred slijetanje su najopasnije. Zato je važno da u tom periodu ne zaspite makar dok stjuardese ne krenu služiti hranu”, poručila je svim putnicima.

Dio pratitelja joj se zahvalio na informacijama, dok je drugi dio njene savjete nazvao “glupostima” to joj poručio da je pad aviona gotovo nemoguće preživjeti. prenosi KLix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh