Svaštara

Evo šta muškarcima treba kako bi bili sretni u vezi

Muškarci žele četiri stvari u vezi. Žele da im žene budu sretne i zahvalne, žele intimu i sendvič nakon toga. Stvarno je tako jednostavno

Ljubav - Pult24.info

U jednom intervjuu poznati je genij Stiven Hoking (Stephen Hawking) rekao da su ”žene najintrigantnija misterija na svijetu”.

Međutim, kad smo već kod toga, jesu li žene zaista toliko intrigantnije od muškaraca? Momci se na prvi pogled mogu činiti jednostavnima, ali, kao što zna svako ko je bio u dugoj vezi s muškarcem, definitivno postoje neke misteriozne dubine koje vrebaju ispod te jednostavne površine.

Evo što muškarce čini sretnima u vezi, prema šestero stručnjaka za ljubavne veze:

Sretni su kad je žena sretna
– Dobri muškarci žele da mi žene budemo sretne. Kad smo mi sretne, oni su sretni, jer to znači da smo mi sretne s njima. Moraju znati da ih volimo. Zato, prestanite brinuti i živite svoju strast, volite i ohrabrujte svoje muškarce, i imat ćete autentičnu, sretnu vezu – kaže Keti Ramsperger (Kathy).

Žele da ih žena čuje
– Mislim da naše stereotipne ideje o tome šta znači ”biti muškarac” ponekad stoje na putu pronalaska odgovora na misteriju muške sreće u vezi. Momci s kojima sam razgovarala često izražavaju želju da ih partnerica ”osjeti”, da ih zaista sluša i čuje šta govore. Mislim, moja najbolja prijateljica jedva da nešto kaže, a ja već tačno znam što joj treba pa zašto se tako ne bismo odnosile i prema svojim partnerima – smatra Laura Lindo.

Žele da se cijeni njihov trud
– Općenito govoreći, muškarci odnose shvataju ozbiljnije nego što im se pripisuje. Muškarci za sreću u vezi žele biti priznati kao ravnopravan partner koji u vezu dolazi sa svojom grupom vještina. U većini slučajeva osjećaju potrebu biti zaštitnici, ali ne na dominantan način, već na način koji osigurava najbolje za partnericu i porodicu. Iz vlastitog iskustva i kliničke prakse sam shvatio da su najsretniji muškarci oni koji su u stanju usrećiti svoju partnericu – kaže Kristofer Ša (Christopher Shea).

Vole se osjećati kao heroji
– Muškarce njihova partnerica treba poštovati, a međusobno poštovanje je ključ svake zdrave veze. Muškarci, također, trebaju biti prihvaćeni i cijenjeni. Pohvali ga i daj mu do znanja da cijeniš njegovu ljubav, njegov trud i osjećaš se posebno zbog njega. Neka on bude tvoj heroj – savjetuje Keterin Skot (Katherin Scott).

Žele da se poštuje njihovu individualnost
– Da bi muškarci bili sretni u vezi, moraju osjećati da ih se poštuje i trebaju imati slobodu biti ono što jesu. Moraju imati mogućnost postići svoje lične ciljeve, družiti se sa svojim prijateljima i imati vremena biti nasamo, kako bi brinuli o vlastitom zdravlju. Ako muškarci osjećaju da su njihove lične potrebe i sloboda ugroženi, tada će misliti da ih partnerica ne poštuje ili im ne vjeruje. Zdrava međuovisna veza uključuje dvoje partnera koji se međusobno oslanjaju jedno na drugo dok u isto vrijeme održavaju svoju neovisnost – pojašnjavaju Džilijan (Jillian) i Jan Juhas (Yuhas),piše Avaz

Trebaju jednostavne stvari
– Nemojmo komplicirati. Muškarci žele dvije stvari da bi bili sretni u vezi. Intimnost i sendvič. Oh, i da budu cijenjeni. Dakle, tri stvari. Dakle, zapravo četiri. Muškarci žele da im žene budu sretne i zahvalne, žele intimu i sendvič nakon toga. Stvarno je tako jednostavno – kaže Šeron Kohen (Sharon Cohen), piše ”Your Tango”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh