Svaštara

iPhone nudi rješenje za nametljive pozivatelje: Evo o čemu se radi

Na iPhoneu putem izbornika možete vrlo učinkovito utišati pozive izabranih kontakata. Evo kako to napraviti

Svi smo mi bili u situaciji da dobijemo neželjeni poziv u najgorem mogućem trenutku. Nekada on bude upućen i od nama dragih ljudi, koje ne želimo blokirati, ali uvijek možemo utišati njihove pozive.

Trik je u Fokusu
Značajka Fokus za iPhone služi za smanjivanje smetnji tokom radnog dana, no može poslužiti i za utišavanje notifikacija i poziva. Također možete napraviti poseban fokus napravljen samo za određeni kontakt.

Prvo idite u postavke i tamo odaberite stavku za Fokus. Pritisnite na znak plusa u gornjem desnom uglu i birajte opciju Prilagođeno. Telefon će vas nakon toga tražiti ime za novi Fokus. Upišite ga i birajte dalje. Nakon toga idite do stavke Osobe, pritisnite na ”Utišaj obavijesti od” te birajte kontakte. Nakon što ste gotovi, spremite Fokus i izađite iz izbornika.

Kako aktivirati utišavanje
Nakon toga s vrha ekrana povucite kontrolni centar, dugo pritisnite opciju za Fokus i birajte Fokus koji ste napravili. Kasnije ga možete isključiti jednostavnim prebacivanjem na drugi Fokus ili gašenjem Fokusa.

Ova metoda utišavanja kontakata vrlo je korisna u slučaju da određenog pozivatelja želite učiniti neprimjetnim tokom određenog razdoblja. Ako za njih više nikad ne želite čuti, uvijek vam preostaje opcija da ih jednostavno – blokirate, piše Tportal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh