Svaštara

PRELIJEPU SRPKINJU DANU LJUBOMORNA ŽENA ŽIVU JE ZAPALILA: Imala je preko 200 operacija, a danas svi zanijeme kada je vide (FOTO)

Prije 10 godina, cijeli svijet je čuo za Danu Vulin, Australijanku srpskog porijekla, kada ju je žena po imenu Natali Dimitrovska prelila alkoholom po licu, kosi, grudima i trbuhu, a potom je hladnokrvno zapalila.

Razlog za ovaj napad bio je taj što je Dana bila lijepa i privlačila pažnju muškaraca. Natali Dimitrovska, žena koja je napala Danu, smatrala je ovaj napad opravdanim jer je uhvatila svog supruga kako razgovara s Danom na jednom kućnom okupljanju.

Te večeri, Dana je odmarala kod kuće kada je Natali Dimitrovska došla sa svojim prijateljem Danijelom. Natali je zahtijevala da joj Dana kaže gdje je njen suprug, iako Dana nije imala nikakve veze s njim. Natali je, izbezumljena od ljubomore, uzela bocu i prelila je medicinskim benzinom s namjerom da, kako je rekla tada, “uništi njeno lijepo lice”.

Dana nije želela da se preda

Mahala je rukom, a potom je zamahnula s tečnošću i prolijevala je po mom licu, rukama, grudima, svuda iznad struka. U sekundi me obuzela vatra, u sekundi je sve gorjelo – ramena, trbuh, grudi… Vatra se proširila na moju glavu, kosa mi je odmah planula, a dok sam pokušavala da skinem tečnost s lica, ruke su mi također gorjele – napisala je Dana u knjizi “Vrijedno borbe”.
Rekla je da se instinktivno bacila na pod i počela kotrljati, ali je samo proširila vatru na područje oko sebe:

Bol je bio neizdrživ, ali sam kroz vrištanje čula kako Natali i Danijel bježe i smiju mi se… Smijali su mi se dok sam gorjela, a to je bilo još užasnije – nisu osjećali kajanje… Kada sam konačno uspjela ustati, vatra je bila još jača, nisam mogla ni misliti od boli. U panici sam se nagnula nad sudoperu i pokušavala ugasiti vatru polijevajući se – otkrila je Dana.
Dana je nastavila vrištati i zvati u pomoć dok je njen pas cvileo, također u agoniji. Bila je svjesna da hitno treba pomoć ili neće preživjeti.

Dok sam pokušavala doći do ulaznih vrata, osjećala sam kako mi koža s prstiju otpada. Uspjela sam ih otvoriti i doći do susjednog stana. Lupala sam po vratima i vikala – napisala je u knjizi.
Na sreću, njeni krici su doprli do slučajnog posjetioca teretane po imenu Deni Erikson. Kako je i sama Dana rekla, da nije bilo njega, danas ne bi bila živa. Pozvao je hitnu pomoć i ostao s njom dok nisu stigli, a nakon toga je Dana provela dva dana u umjetnoj komi u bolnici kako bi joj se sanirale teške rane.

Natali Dimitrovska je kasnije osuđena na 17 godina zatvora, a Dana je prošla kroz niz medicinskih tretmana koji su joj potpuno promijenili život. Dvije trećine njenog tijela bilo je unakaženo opekotinama trećeg stupnja, i nosila je masku za lice 2,5 godine kako bi joj pomogla u zacjeljivanju rana.

Prošla je godinu i pol dana u bolnici, a koža na njenim prstima je tri puta potpuno zamijenjena. Ukupno je provela 30 mjeseci u bolnici i do sada je imala preko 200 operacija.

Njen oporavak je bio dug i bolan, a sve je prošla uz pomoć svoje sestre Svetlane. Ipak, i nakon svega, ova hrabra žena danas motivira druge pokazujući da je sve moguće.

Ono što mi se dogodilo je nešto najokrutnije na svijetu, ali nažalost, nisam smjela govoriti zbog suđenja. Sjećam se da sam bila očajna, stoga sada osjećam odgovornost da podijelim svoju priču, s obzirom na to da svi znaju što mi se dogodilo, da podijelim i drugu stranu, što sam sve postigla i da je moj oporavak puno više od estetike – rekla je lijepa Srpkinja jednom prilikom.

Niko nije mislio da je fizički moguće oporaviti se toliko – izjavila je Dana za “Daily Mail Australia”. Ona je ranije govorila o sebi kao o “modernom Frankenštajnu” i da je “hodajuća reklama” za čuda koja čini moderna medicina.

Inače, masku sa lica skinula je 2014. godine uživo na australijskom Channel 7, kada su milioni gledatelja nestrpljivo čekali da vide rezultate njenih 30 mjeseci borbe i njen novi izgled.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh