Svaštara

Medvjed pobjegao iz sanduka u avionu: Izazvao kašnjenje letova u Dubaiju

Irački premijer Mohammed Shayya’ Sabbar al Sudani naredio je istragu incidenta koji se dogodio u zračnoj luci Dubai. Tog dana je medvjed pobjegao iz sanduka u teretnom prostoru aviona Iraqi Airwaysa koji je čekao polijetanje. Let je odgođen jer su vlasti poslale tim da uspava životinju i ukloni je iz aviona.

medvjed - shutterstock

Videoisječak koji je kružio društvenim mrežama pokazuje kako se kapetan aviona ispričava putnicima zbog kašnjenja u polijetanju. Međunarodna zračna luka Dubai, najprometnija na svijetu za međunarodna putovanja, odbila je komentirati događaj, piše Sky News.
Nije prvi ovakav incident

Kako prenosi Index.hr, ime i vrsta medvjeda nisu javno objavljeni. Držanje grabežljivih životinja kao kućnih ljubimaca u Iraku, osobito u Bagdadu, postalo je popularno među bogatima. Stoga vlasti pokušavaju provesti zakonske odredbe koje se odnose na zaštitu divljih životinja.

Bagdadska policija već je ranije pozvala građane da prijave ovakve slučajeve kako bi pomogli vlastima u sprječavanju toga da životinje budu puštene na gradske ulice ili da završe kao egzotična jela u restoranima.

Iako to nije čest problem u zračnom prometu, ovo nije prvi put da je medvjed uzrokovao kašnjenja u zračnim lukama. Divlji smeđi medvjed je 2021. godine prekinuo letove u gradu u sjevernom Japanu i ozlijedio četiri osobe prije nego što su ga vlasti ubile. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh