Svaštara

Znanstvenici: Najviše sreće u ljubavi imaju žene ove visine

Znanstvenici su istraživanjem potvrdili da žene niže od 162 centimetra imaju veću šansu za dugotrajnu romantičnu vezu, a i veća je vjerojatnost da će imati djecu

Djevojka - pexels/Anna Hazova

Znanstvenici su istraživanjem potvrdili da žene niže od 162 centimetra imaju veću šansu za dugotrajnu romantičnu vezu, a i veća je vjerojatnost da će imati djecu

Znanstvenici su, s druge strane, pokušali ustanoviti koja je visina idealna za dugotrajne romantične veze, pa su tako 2012. godine proveli istraživanje u Engleskoj gdje je prosječna visina žene 162,56 centimetara, piše YourTango.

Žene koje su bile niže od toga imale su veću vjerojatnost da će biti u sretnim vezama i imati djecu do 42. godine života. Studija je ispitivala i muškarce. Tužno, ali istinito – sve anketirane žene preferiraju muškarce koji su viši od prosjeka. Konkretno, riječ je o visini od 182,88 centimetara.

Evolucijski gledano, postoji razlog zbog kojeg žena preferira visokog muškarca. Pretpostavka je da su viši muškarci u prošlosti bili u stanju pružiti pružiti bolju fizički zaštitu, no čini se da znanstvenici ne mogu pronaći sličan razlog zašto muškarce više privlače niže žene za dugotrajne veze.

Dodatno, ista je studija ustanovila da niže žene imaju statistički veću vjerojatnost da će umrijeti tijekom poroda. Daniel Nettle koji je vodio ovaj istraživački tim smatra da ima odgovore.

– Znamo da muškarce privlače stvari koje bi u našoj evolucijskoj prošlosti bile simbol plodnosti. A u nekom smislu visina je negativan znak. visoke žene kasnije ulaze u pubertet i vjerojatno se njihove sekundarne spolne karakteristike razvijaju nešto kasnije – kaže Nettle.

Dakle, ako je Nettle u pravu, niže žene koje ranije ulaze u pubertet bolji su kandidati za reprodukciju. To je istraživanje ipak u suprotnosti s našim razumijevanjem evolucije.

Naime, znanstvenici danas znaju da postoji izravna korelacija između visine oca i visine njegovih kćeri. Ako nastavimo vjerovati da su evolucijske biološke potrebe presudne kada biramo partnere, onda žene biraju muškarce koji će im dati kćeri koje su visoke i stoga manje sposobne za reprodukciju. prenpsi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh