Svaštara

TURISTKINJU NAPALA AJKULA NA BAHAMIMA DOK SE PENJALA NA ČAMAC: JEDVA PREŽIVJELA, IZGUBILA JE NOGU

Odmor američke turistkinje na Bahamima pretvorio se u noćnu moru kada je izgubila nogu nakon što ju je divljački napala ajkula.

Heidi Ernst - hayat

Naime Heidi Ernst (73), penzionisana fizioterapeutkinja iz Iowe, teško je povrijeđena kada joj je ajkula zamalo odgrizla nogu dok je ronila na Bahamima. Ona je napadnuta samo mjesec nakon što je završila svoje 500. ronjenje. Ova žena je bila na ronilačkom mjestu poznatom kao “raskrsnica ajkula” u blizini plaže Taino na Velikom Bahamu. Hajdi je bila na merdevinama i penjala se u čamac kada ju je ajkula napala.

Zgrabila joj je nogu i masakrirala je. Ernst je nekako uspjela da se otrgne iz čeljusti, a predator je pobjegao.

Čim se vratila na čamac Hajdi je znala je da joj noga ne može biti spašena.

Krvi je bilo svuda – rekla je za Gazet iz bolničkog kreveta u Majamiju.

Nastavila je: “Umirala sam. Krvarila sam nasmrt. Plašila sam se da ću umrijeti i imala sam jake bolove.”

Zatim je avionom prebačena u centar za traumatologiju u Majamiju, gdje su ljekari bili primorani da joj amputiraju nogu zbog obima povrede i visokog rizika od infekcije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh