Svaštara

Ovo su četiri opasna mita u koje žene još vjeruju o muškarcima

Oni žele ravnopravnog partnera, a ne nekoga koga će ‘dadiljati’. Muškarci su gladni istine. Ideja da nisu zainteresirani za rad na ‘rastu’ – nije istinita. Emocije su stvarnost i za muškarce i za žene

Muškarac i žena - Vecernji.hr

Ako vjerujete u ove mitove o muškarcima, varate se. Svima su poznate stare priče – muškarci su opsjednuti seksom, oni su ljubitelji sporta, oni donose novac, prostodušni su… a žene su pričljive, tolerantne, traže muževe, strojevi za pravljenje djece…prenosi 24sata

Stereotipi su super korisni – ako ste stand-up komičar.

U stvarnom svijetu, stereotipi jednostavno sprječavaju da vidite istinu ispred sebe.

Postoje neki najuporniji mitovi o muškarcima i onome što žele u ljubavi i životu. Evo 4 opasna mita u koje žene vjeruju o muškarcima:
1. Muškarci žele poslušnu, popustljivu partnericu

Mit… Muškarci imaju nježni ego koji je lako ugroziti i stoga im je potreban romantični partner koji je fundamentalno nesposoban reći ‘ne’.

Istina je… Muškarci koji nemaju utemeljen osjećaj vlastite moći vjerojatno će željeti partnericu koja je pomalo napeta. Međutim, oni koji su obavili svoj unutarnji posao i zaslužili sami sebi put do zrelosti neće podnijeti takvu partnericu. Oni žele ravnopravnog partnera, a ne nekoga koga će držati u rukama i ‘dadiljati’. Ako mislite da svi muškarci traže bespomoćne, suovisne seksualne lutke – oslobodite se toga. Svi samoaktivni muškarci žele inteligentnu, punu ljubavi i izazova, samoostvarenu ženu kao partnericu koja će biti uz njih u životu.

2. Muškarci nisu zainteresirani za rad na transformaciji

Mit… Industrija samorazvoja i odnosa usmjerena je prema ženama jer su muškarci potpuno otporni i nezainteresirani za duboki unutarnji rad na sebi. Drugi uobičajeni mit jest da muškarci nisu zainteresirani za angažman u radu na unutarnjem rastu. Iako mogu imati više otpora prema tome da dugoročno budu sljedbenici učitelja ili gurua nego većina žena, ideja da muškarci nisu voljni gledati prema ‘unutra’ i raditi taj ‘posao’ je smiješna. Zajednica je puna muškaraca koji su gladni istine. Dakle, ideja da nisu zainteresirani za rad na transformacijskom rastu – nije istinita.

3. Muškarci se boje skrasiti

Mit… Muškarci se boje predanosti i dugotrajnih veza i ništa ih ne tjera u stanje panike brže nego kada njihova partnerica želi razgovarati o ‘definiranju veze’. U stvarnosti, mnogi su muškarci vrlo orijentirani na vezu i žude za dugotrajnom monogamijom jednako kao i svaka žena u romantičnom romanu. Štoviše, studija je pokazala da žene žude za svojom neovisnošću i vremenom koje će provesti same više od muškaraca kada je riječ o vezi. Mnogi muškarci možda nisu spremni za istinsko partnerstvo sve dok otprilike ne navrše 30 godina, ali nakon što pređu taj prag, itekako priželjkuju brak.

4. Muškarci imaju ograničeniji raspon emocija

Mit… Muškarci ne osjećaju mnogo u usporedbi sa ženama. Pravi muškarac će zaplakati samo jednom ili dvaput u životu i općenito je bezosjećajan, čije lice rijetko napušta neutralan, kaubojski položaj. I naravno… ‘dječaci ne plaču’. Imati i doživljavati emocije stvarnost je i za muškarce i za žene – odnosno za ljudska bića. Naravno, u mnogim kulturama muškarci su možda više potisnuli određene emocije nego dame, ali to ne znači da ih još uvijek nemaju.

Postoje neki muškarci koji cijeli život žele provesti seksajući se s tisućama žena…, a ima i muškaraca koji su presretni zbog ideje da bi mogli oženiti svoju ljubav iz srednje škole i imati samo jednog seksualnog partnera za cijeli život. Pustite stereotipe i proizvoljne društveno osnažene mitove – vaš će svjetonazor kao rezultat toga postati bogatiji i inspirativniji, donosi YourTango.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh