Svaštara

NEVJEROVATNA SCENA: MEDVJED UPAO U PEKARU I POJEO 60 KOLAČA, ZAPOSLENI GA JEDVA OTJERALI

Gladni crni medvjed upao je u garažu pekare u Ejvonu u Konektikatu u Velikoj Britaniji, uplašio nekoliko zaposlenih i poslužio se sa 60 kolačića prije nego što je otišao.

medvjedi Slovačka - Hayat

Radnici u pekari „Taste by Spellbound“ u gradu Ejvonu u srijedu su utovarili kolače u kombi za isporuku kada se pojavio medvjed, piše Dnevnik.hr.

U Konektikatu živi između 1.000 i 1.200 crnih medvjeda, kaže državna agencija za zaštitu životne sredine, a viđeni su prošle godine u 158 od 169 gradova u državi.

Vlasnica pekare Mirijam Stivens napisala je u objavi na Instagramu da je čula zaposlenu Morin Vilijams kako vrišti i viče da je u garaži medvjed.

Vilijamsova je rekla da je vikala da uplaši medvjeda, ali se on povukao i vratio tri puta.

Dodala je da je medvjed jurnuo na nju, pa je ona izašla iz garaže i pobjegla.

Snimak sa nadzorne kamere prikazuje radnike pekare kako šetaju oko preduzeća kako bi pokušali da uplaše medvjeda, ali onda bježe nakon što ih on uplaši.

Na snimku se vidi kako medvjed vuče kontejner sa kolačima iz garaže na parking. Stivensova je rekao da je medvjed pojeo 60 kolača.

Pekar je konačno otjerao medvjeda pomoću automobilske sirene – rekla je Vilijamsova.

Četvoronogi lopov je otišao do dolaska policije i službenika iz Odjeljenja za energetiku i zaštitu životne sredine (DEEP) Konektikata.

Srećom, u ovom incidentu niko nije povrijeđen.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh