Svaštara

Očistite mikrovalnu bez muke i ribanja: Tvrdokorne mrlje nestaju uz dva sastojka

Mikrovalna pećnica koristi se gotovo svakodnevno u svakom kućanstvu, kako za podgrijavanje raznih jela tako i za kuhanje i pečenje. No većina ljudi ne čisti svoju mikrovalnu pećnicu nakon svakog korištenja, što dovodi do tvrdokornih mrlja koje se teško čiste.

Mikrovalna pecnica - Vecernji.hr

Kako biste svoju mikrovalnu pećnicu očistili na jednostavan način potrebna su samo dva sastojka, limun i ocat, prenosi bhg.com.

Da biste mikrovalnu pećnicu očistili octom, jednu posudu do pola napunite vodom te dodajte nekoliko kašika octa, jabučnog ili bijelog. Posudu zatim stavite u mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte dok ne zakipi.

Ovisno o jačini zagrijavanja, određena je dužina trajanja. Ako vam je jačina 600 watta, zagrijavajte četiri minute. Ako je 700 watta, tri minute i tako dalje. Nakon zagrijavanja, pažljivo izvadite posudu iz mikrovalne pećnice te mokrom krpom očistite sve ostatke hrane i prljavštinu.

Kako biste mikrovalnu pećnicu očistili limunom, jednu posudu do pola natočite vodom te zatim iscijedite jedan limun u nju.

Limunovu koricu također stavite u posudu te stavite u mikrovalnu pećnicu na zagrijavanje, prateći iste upute kao i s octom. Nakon zagrijavanja, očistite mikrovalnu pećnicom mokrom krpom.

Limun je odličan za brzo čišćenje, ali ostavlja i ugodan, prirodan miris. prenposi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh