Svaštara

NE BACAJTE PETELJKE OD PAPRIKA, KORISNIJE SU NEGO ŠTO MISLITE: EVO I ZAŠTO

Kada pripremate paprike vjerovatno je prvo što uradite da bacite peteljke.

Paprike - Dnevno.hr

To je velika greška jer tako sebi uskraćujete dodatno uživanje u jelu. Naime, umjesto da ih bacite, stavite ih u kesu i “spakujte” u zamrzivač.
Kada prođe ljeto i sezona paprika, to ne znači da morate da se odreknete njihovog čarobnog ukusa.

Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate. Koriste se kao začin. Mogu se dodati u supu, variva, meso.

Iz gotovog jela obavezno izvadite peteljke i bacite. Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh