Svaštara

ŽENA JE PODIJELILA TRIK KAKO DA VAŠA POSTELJINA POSLIJE PRANJA NE TREBA PEGLANJE: Ubacite ovo u veš mašinu i vaša posteljina će biti kao ispeglana kada je izvadite

Posteljina upija svaku prljavštinu, tako da “unutrašnjost” uvijek treba da bude čista. Nažalost, stvar nije tako jednostavna.

Tamo dospjevaju sve vrste zagađivača, kao što su vaša koža, znoj i drugi sekreti, koji su savršeno okruženje za rast bakterija, grinja i drugih mikroba. Zbog toga posteljina može postati opasna za ljude koji pate od alergija, ali mogu i izazvati kašalj, curenje iz nosa ili alergije kod zdravih ljudi. Pranje posteljine svakih nekoliko nedjelja će vam sigurno pomoći.

Prije svega, pratimo sva uputstva proizvođača. Ako želimo samo da properemo malo naš pokrivač, dovoljno je 40 stepeni C. Međutim, ako želite da se otarasite mikroorganizama, povećajte temperaturu pranja na 60 stepeni C. centrifugu treba ograničiti na maksimalno 1.000 obrtaja.

U ovom trenutku možete isprobati pametan trik koji će vašu posteljinu učiniti mekom i pahuljastom. Ubacite nekoliko teniskih loptica u veš mašinu prije nego što upalite da se vaša posteljina pere. Zahvaljujući ovom triku, posteljina će zadržati svoj oblik.

Nakon pranja, brzo izvadite posteljinu da se ne deformiše. Ako koristite mašinu za sušenje veša – koristite program sa najnižom mogućom temperaturom. Ako je okačite napolju, izbjegavajte mjesta izložena direktnoj sunčevoj svetlosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh