Svaštara

PEŠKIRI ĆE VAM POSLIJE OVOGA BITI MEKANI KAO DUŠA: VRATITE IM MEKOĆU U PET KORAKA

Nakon samo nekoliko pranja, čini se da su vaši nekada mekani peškiri izgubili svoj prvobitni oblik i postali grubi.

Peškiri - blogspot

Dijelom ste za to i sami krivi zbog načina na koji ih perete. Naime, kako je na društvenim mrežama otkrila Karolina Mekauli, postoji nekoliko grešaka koje pravimo kod pranja peškira, a zbog kojih oni gube mekoću.

Ova ekspertkinja za održavanje čistoće doma ponudila je i savjete za sve one koji u par koraka žele da opet imaju najmekše peškire.

Svoje peškire perite odvojeno, dakle nemojte miješati one u boji i bijele, i perite samo peškire bez ubacivanja drugih predmeta u bubanj.

Obavezno dodajte pola šoljice sode bikarbone koja će ukloniti sve nečistoće i bakterije sa peškira i dezinfikovati ih bolje od bilo kog deterdženta.

A upravo mnogi griješe sa dodavanjem praška prilikom punjenja mašine. Vjerujući da će više deterdženta ukloniti bolje prljavštinu, mnogi dodaju više od preporučene količine i tu nastaje problem, jer višak praška voda ne može da ukloni sa tkanine pa peškiri gube mekoću i prvobitni oblik.

Peškire će najbolje omekšati ne omekšivač, već alkoholno sirće. U pregradu za omekšivač ulijte pola šoljice i nakon pranja biće neuporedivo mekši.

I na kraju, Karolina savjetuje da se opredijelite za pranje na umjerenoj temperaturi jer zbog previsoke temperature vaši peškiri gube boju i mekoću. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh