Svaštara

Kućni metod naših baka: Sipajte dvije kašike soli u mašinu za pranje veša, rezultat će vas oduševiti

Ovo je kućni metod naših baka, koji takođe dobro funkcioniše pri ručnom pranju. Ovi neupadljivi bijeli kristali mogu vam znatno olakšati život. Vrijedi znati i koristiti ovaj trik.

Veš mašina - pexels.com/rodnae-prod

Svi znamo da je višak soli veoma štetan, ali bez ovog začina većina jela ne bi bila ukusna. Međutim, ono što dosta ljudi ne zna jeste da je so univerzalan proizvod i da mu je upotreba u domaćinstvu zaista široka, piše Krstarica.

Zašto sipati so u mašinu za pranje veša?

Ovo je kućni metod naših baka, koji takođe dobro funkcioniše pri ručnom pranju. Ovi neupadljivi bijeli kristali mogu vam znatno olakšati život. Vrijedi znati i koristiti ovaj trik.

So se dugo koristi za pranje zavjesa i stolnjaka, jer je efikasno uklanjala mrlje i vraćala im snežno bijelu boju. Danas takođe možemo koristiti ovu jednostavnu metodu kako bismo peškirima ili donjem vešu dali svež izgled. Ono što je važno, so nije pogodna samo za pranje bijele i bijele odjeće. Može se uspješno koristiti za obojene tkanine. Tada će oživjeti i sačuvati boju.

Samo dodajte dvije kašike soli u mašinu za veš da biste uživali u savršeno čistoj i sjajnoj odjeći. Ovo nije samo način vraćanja njihove izvorne boje, već i efikasan metod uklanjanja mrlja.

U slučaju sveže mrlje, dobro je na mrlju sipati soli i ostaviti je nekoliko sati. Odjeću možete namočiti i u rastvor soli prije pranja. So će takođe pomoći da se riješite stare fleke, ali naravno u ovom slučaju nema garancije da će materijal izgledati kao nov. Međutim, razlika će svakako biti primijetna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh