Svaštara

Na koje sve bolesti treba paziti svaki horoskopski znak: Bik na vrat i grlo, Blizanci na alergije…

Ovnovi često žure i brzaju, a to uzrokuje udarce i manje ozljede, Bikovi moraju štitnjači posvetiti više pažnje, dok je Blizančeva ovisnost o razmišljanju često glavni razlog njihove mentalne napetosti

Ovan

Ovnovi su skloni neuralgijama, groznicama i upalnim procesima. Mogu ih mučiti glavobolje te poteškoće s očima i ušima. Trebate redovito odlaziti na stomatološke preglede te održavati oralnu higijenu. Ovnovi su također veoma ponosni i nerijetko ih muči strah od neuspjeha što stvara dodatna opterećenja. 

Često žurite i brzate, a to može biti uzročnik udaraca i manjih ozljeda. Bavite se sportskima aktivnostima. Karakterizira vas i brz oporavak nakon bolesti. Snažna volja za životom koju posjedujete ne dopušta vam da se predate ničemu, pa niti zdravstvenim smetnjama.

Bik

Vrat i grlo su osjetljive točke Bika. Mogu vas mučiti angine i smetnje s glasnicama. U djetinjstvu možete biti podložni infekciji tonzila ili krajnika. Osjetljivi ste na hladnoću, skloni ste prehladama i kašlju, a imunitet vam obično pada u zimskim mjesecima.

Ovaj znak je povezan i s poremećajima u prehrani, kao i hormonalnim smetnjama. Štitnjači morate posvetiti više pažnje. Preporučuje se redovito bavljenje sportom i zdrava, pravilna prehrana.

Blizanci

Blizanci su u uvijek u nekom pokretu, rade nekoliko stvari istovremeno, a kada miruju previše su zaokupljeni mislima. A taj ritam života te ovisnost o razmišljanju ponekad može biti izvor velike mentalne napetosti. Treba vam vrijeme za opuštanje, dan u kojem ćete pobjeći od svih obaveza te se odmoriti od vlastitih misli.

Užurban način života može dovesti do psihosomatskih promjena, a pritom su vam najosjetljiviji dišni putovi, osobito sinusi. Također možete naginjati alergijama i češće obolijevati od bronhitisa. Ako ste pušač, prekinite s tom lošom navikom i naučite se odmarati – meditirajte, bavite se jogom…

Rak

Senzibilni ste i sve što vas potrese osjećate u trbuhu. To područje je kao vaš životni kompas, detektor koji vas upozorava na opasnost, ali i na dobre stvari. S tim dolazi i veliko opterećenje, pa ste osjetljiviji na bolesti trbušne šupljine. Osjetljivi ste i na grudi, pa je pametno jednom godišnje podvrći se mamografiji i ultrazvuku. Pazite na prehranu, uzimajte probiotike, pijte čajeve.

Rakovi su iznimno osjetljivi i skloni promjenama raspoloženja te im je neophodno kretanje, boravak u prirodi i aktivan način života. Na taj način ćete se uspješno boriti s pasivnošću, crnim mislima i zabrinutošću.

Lav

Iako ste vitalni i dobrog zdravlja, no kao i svi, i vi imate neku slabu točku. To je vaše srce i prsište, kao i leđa. Kad ste uznemireni, nerijetko osjećate ubrzano lupanje srca i možda češće od drugih posjećujete liječnika zbog aritmije i sličnih smetnji. Ponekad vam i visoki tlak može zadavati teškoće, zato je bitno izbjeći stres i napetosti. Redovite masaže, kao i tjelesna aktivnost, osobito pilates mogu pomoći Lavovima.

Očvrsnite leđne mišiće i barem jednom tjedno se podvrgnite medicinskoj masaži. Koristite i prirodne preparate protiv opadanja kose, osobito u srednjoj dobi.
Djevica

Djevica puno razmišlja, duge sate provodi u analizama svega što joj se događa, a to može biti izvor nemira i opterećenosti. U tom slučaju neke zdravstvene smetnje mogu biti psihosomatske prirode, osobito ako ste duže vrijeme nezadovoljni i opterećeni. Vezujete se uz svoje misli i zato je bitno propitkivati njihovu istinitost te se manje zabrinjavati oko onoga što dolazi sutra.

Probavni trakt i živčani sustav su vam slabe točke. Skloniji se nadutosti, neredovitoj stolici, i zato je neophodno važno izbjegavati ugljikohidrate, piti puno vode i više jesti kuhanu i nezačinjenu hranu.

Vaga

Vage su osjetljive na bubrege, donji dio leđa i kožu. Možda su vam zvijezde poklonile blagoslov lijepe kože i gotovo porculanskog tena, no činjenica je da s vremena na vrijeme možete imati i nekih problema s kožom, kao što su alergijske reakcije, dermatitis, seboreja i slična stanja. Osjetljiviji ste na mjehur, kao i na stvaranje kamenaca u bubrezima. Često ste zabrinuti što vas vodi u migrene. Redovito bavljenje jogom može pomoći da se bolje osjećate.

Naime kod Vaga se upravo na koži manifestiraju psihičke ili zdravstvene smetnje. Osim toga skloniji ste i prekomjernom zadržavanju tekućine u tijelu pa morate piti više vode, izbjegavati presoljenu hranu, konzervirane namirnice i slane sireve.

Škorpion

Škorpion je izdržljiv, pun energije te se odlično oporavlja od svih problema, pa i onih zdravstvenih. Skloniji ste genitalnim infekcijama pa prakticirajte siguran seks. Naginjete upalama mokraćnih putova i stvaranju kamenaca i poteškoćama s bubrezima. Emocionalno stresne situacije mogu utjecati na vaš libido, a kod muškaraca i na probleme s erekcijom.

Bavljenje intenzivnim sportskim programima, kao što su borilački sportovi ili redoviti odlazak u teretanu neophodno su važni za psihičko i tjelesno zdravlje Škorpiona. Na taj način rješavate se nakupljenog stresa i viška energije.

Strijelac

Strijelca krasi pozitivna životna energija, entuzijazam i optimizam, a zdravstveni problemi i životne krize nastaju tek kad izgubite vjeru u sebe. Zato je dobro posvetiti se osobnom i duhovnom razvoju čime ćete znatno podići kvalitetu svog života. Vaša osjetljiva područja organizma su jetra, kukovi i bedra. Trebali biste izbjegavati prekomjerno konzumiranje alkohola i lijekova te iz prehrane izbaciti masnoće.

Osim toga skloniji se gihtu i išijasu. Češće od drugih podliježete sportskim ozljedama. Ubrzani i stresni tempo života ima svoje posljedice. Bavite se tjelesnim aktivnostima.
Jarac

Jarac vodi računa o svom zdravlju, što je odlično, no ponekad to može voditi ka hipohondriji. Strahovi jesu vaši najveći neprijatelji, a posljedice takvog života se mogu odraziti na psihičkom zdravlju. Lako ćete upasti u depresivna i tjeskobna stanja.

Naučite se opustiti, otpuštati stvari koje vas opterećuju i koče u napretku, uzimajte redovito vitamin B12. U kasnijoj dobi naginjete reumatizmu. Preporučuje se konzumacija kalcija i C vitamina. Vama je potrebna svjetlost, ne zatvarajte se unutar četiri zida, izlažite se sunčevim zrakama.

Vodenjak

Zbog prekomjernog rada Vodenjaci su skloni zanemariti granice izdržljivosti svog organizma kao i njegove potrebe. Tako dolaze i zdravstvene smetnje koje se mogu očitovati na zdravlje srca, krvožilnog sustava, kao i na želudac. Osjetljive točke tijela su vam i koljena, potkoljenice i gležnjevi.

Vaš um je vaše najjače oružje no ponekad se može i okrenuti protiv vas te vas uvesti u neka uvjerenja koja vam više štete nego koriste. Za vas je bitna unutarnja ravnoteža, izbjegavajte bilo kakve krajnosti. Pronađite sport po vašoj mjeri. Kad ste nervozni i ne izražavate svoje osjećaje možete gristi nokte i zanoktice. Duboko disanje osobito u jutarnjim satima pripremit će vas za sve napore u danu.
Ribe

Snovi igraju veliku ulogu u životu Ribe. One koje stvarate u budnom stanju bitno je ostvariti jer time ostvarujete sebe i postajete sretni. Snovi koji se javljaju dok spavate često mogu biti burni, intenzivni i prediktivni. Nesanica je za vas posve normalna, kao i poremećaji spavanja. Vaše slabe točke su stopala, vene.

Nosite udobnu obuću, a zbog spuštenih stopala ponekad ne možete bez medicinskih uložaka. Kad ste nesretni i nezadovoljni naginjete bijegu od stvarnosti i to nerijetko uz pomoć alkohola i lijekova za smirenje. prenosi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh