Svaštara

KAKO MAGNETNE OLUJE UTIČU NA NAŠ ORGANIZAM? Većina osjeća iste SIMPTOME, a jedna grupa hroničnih bolesnika je u OPASNOSTI

Saznajte kako magnetne oluje utiču na zdravlje i koji se to simptomi javljaju pod uticajem ovog prirodnog fenomena.

magnetne oluje - Novi

Nedavno je bilo pomračenje Sunca, a ovaj fenomen su mnogi posmatrali – što sa zaštitnim naočarima, što bez. Stručnjaci upozoravaju da ova i njoj slične pojave imaju veoma snažan uticaj ne samo na životnu sredinu, već i na naše zdravlje.

Iako mnogi strahuju za zdravlje prilikom pomračenja Sunca, istina je zapravo da jedan drugi prirodni fenomen – magnetne oluje koje prate ovo pomračenje, mnogo više utiču na zdravlje ljudi. Ovaj fenomen može da traje od nekoliko sati do nekoliko dana. Još ranije su stručnjaci ukazali da ova vrsta magnetnih oluja u velikoj mjeri utiče na rad tehnologije. Dakle, ako iznenada primetite da je vaš štampač prestao da radi kako treba ili usisivač se “čudno” ponaša, onda je najvjerovatnije kriva magnetna oluja.

Najrizičnije grupe
Magnetna oluja, prema rečima specijalista, veoma snažno utiče na zdravlje ljudi. I to ne u pozitivnom smislu. U najrizičnijoj grupi su oni sa bilo kojom vrstom hroničnih bolesti. Oni najjače osjećaju sve negativne posledica ove prirodne pojave. Po riječima ljekara, ipak su najviše pogođeni oni sa kardiovaskularnim problemima. Osim toga, dolazi i do pogoršanja bolesti povezanih sa respiratornim sistemom.

Stručnjaci napominju i da potpuno zdrave osobe mogu da budu mirne i da ne treba da se plaše magnetnih oluja. Velika je vjerovatnoća da ih neće ni osjetiti. Međutim, ako ste metereopata i osjećate promjene vremena ili pritiska, onda bi trebalo da budete na oprezu. Magnetna oluja može u velikoj mjeri da utiče na vaše funkcionisanje. Može da se javi bezvoljnost, zamor, iscrpljenost, pa čak i nesanica. Osim toga, ovaj prirodni fenomen u velikoj mjeri utiče na raspoloženje. Dakle, ako ste ničim izazvano tužni, onda znajte da je za sve kriva prirodna pojava.

Dok traje magnetna oluja, stručnjaci napominju da bi trebalo da izbjegavate stres, negativne situacije i ljude, svađe i slično, a kako ne biste pogoršali raspoloženje. Odvojite više vremena za odmor, više spavajte i šetajte. Dobra ideja je i da jedete lakšu hranu kako ne biste preopteretili tijelo. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh