Svaštara

ASTROLOG DUŠAN OTKRIVA ŠTA NAM DONOSI POMRAČENJE MJESECA: 4 znaka su na UDARU

Pun intenzitet totalnog pomračenja biće od 5. do 14. novembra, a s obzirom na jake aspekte i jaku energiju, posljedice mogu da potraju nekoliko mjeseci

Pomračenje Meseca ili lunarna eklipsa je astronomski fenomen koji je posebno zanimljiv astrolozima. Nastaje ulaskom Meseca u Zemljinu sjenku; kada su Sunce, Zemlja i Mesec u istoj ravni, tada je Mjesec pun, a astrološki je opoziciji sa Suncem.

– Najjači energetski uticaj ima totalno pomračenje Mjeseca, kada je Mjesec potpuno zaklonjen Zemljinom sjenkom – kaže astrolog Dušan Cincović.

– Kako Mjesec simboliše emotivno i psihološko stanje, kod lunarne eklipse on djeluje na masu, za razliku od solarne eklipse koja djeluje na pojedinca.

Ove godine su, ističe astrolog, sva pomračenja na osi Bik – Škorpija. Posljednje pomračenje ove godine uslijediće 8. novembra na 16 stepeni Bika, u 13.03 sati po srednjoevropskom vremenu.

– Za vrijeme totalnog pomračenja formira se specifična astrološka konstelacija od više planeta u obliku polukrsta, tako da će Mjesec i Uran biti u konjukciji u Biku i u opoziciji sa trostrukom konjukcijom Sunca, Merkura i Venere u znaku Škorpije, a sve planete će biti u kvadratu sa Saturnom – objašnjava astrolog Cincović.

– Ovo pomračenje u punom intenzitetu će se osjećati od 5. do 14. novembra, a s obzirom na jake aspekte i jaku energiju posljedice pomračenja mogu da traju i nekoliko mjeseci. Predstojeća lunarna eklipsa fiksnim znacima, naročito Škorpiji i Biku može da donese značajnija, pa i sudbinska događanja u vremenu koje dolazi.

Astrolog Cincović objašnjava i kakav je uticaj lunarne eklipse u psihološkom, emotivnom i zdravstvenom smislu.

– Psihološki, ovo pomračenje donosi apatiju, melanholiju, uznemirenost, tenziju, nervozu, zbunjenost, sumnjičavost i neodlučnost. Emotivno, prisutni su nezadovoljstvo, tuga, seta, očaj, usamljenost, razočaranja, a mogući su i jaki porivi posesivnosti i ljubomore, pa i raskidi. U normalnom funkcionisanju dolazi do odlaganja i komplikacija, aspektovani su veliki problemi u komunikaciji, a moguće su i netačne procene, pogrešne odluke i izazovi u saobraćaju – navodi astrolog.

Kako Mjesec predstavlja tečnosti u astrologiji, on ima specifičan uticaj na one ljude koji imaju akutne, a pogotovo hronične bolesti. Astrolog navodi da bi predstojeća lunarna eklipsa mogla da utiče na probleme sa krvnim sudovima, cirkulaciju, tahikardije, aritmije, krvni pritisak, bolove u zglobovima, hormonski status, a sekundardno bi mogli da budu ugroženi disajni i digestivni trakt.

– Vrlo je važno da osobe koje su dugo pod tenzijom eliminišu tu energiju iz sebe. Ukoliko to ne urade, dolazi do pogoršanja zdravlja i pojava bolesti koje im sudbinski nisu predodređene – ističe astrolog Cincović.

Prema njegovim riječima, najugroženiji od svih znakova biće fiksni znaci – Bik, Lav, Škorpija i Vodolija, a ostali znaci biće manje ili više izloženi uticaju lunarne eklipse u zavisnosti od položaja ovog pomračenja u pojedinačnim horoskopima.

– Poželjno je da za vrijeme lunarne eklipse ne donosite važne odluke, niti da krenete u ozbiljniju realizaciju poslova ukoliko baš ne morate. Savjet svima je da budemo strpljiviji, smireniji, racionalniji i oprezniji, i da izbjegavamo bilo kakva iskušenja da ne bismo sami sebe, a i druge dovodili u probleme, nevolje i neprijatnosti – zaključuje astrolog Cincović. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh