Svaštara

Tragično riješena misterija stara više od tri godine: Pronađeno tijelo tinejdžerke Leah Croucher

Tijelo pronađeno u potkrovlju kuće u Milton Keynesu, u Buckinghamshireu u Velikoj Britaniji, identificirano je kao tinejdžerka Leah Croucher, priopćila je policija.

Leah Croucher - BBC

Policija okruga Thames Valley rekla je da obdukcija nije dala jasne zaključke o uzroku smrti.

Prošle sedmice policija je započela istragu ubistva nakon otkrića ljudskih ostataka i ruksaka tinejdžerke na imanju u Loxbeare Driveu u Furztonu. Croucher je zadnji put viđena 15. februara 2019, kada je imala 19 godina.

“Nakon teškog procesa, sada smo u poziciji službeno potvrditi da je tijelo pronađeno u Loxbeare Driveu njeno”, rekao je viši istražni časnik Kevin Brown.

Za mladom djevojkom je tragala cijela Velika Britanija. Policija je pretražila više od 4.000 kuća, bili su angažirani specijalizirani timove za potragu, dronovi i helikopteri. Također su koristili mornaričke jedinice i ronilačke timove tokom pretraživanja jezera diljem Milton Keynesa.
Ko je bio osumnjičeni za ubistvo?

Neil Maxwell, osuđeni seksualni prijestupnik koji je pronađen mrtav dva mjeseca nakon nestanka Leah Croucher, imenovan je kao glavni osumnjičeni.

Ovaj 49-godišnjak koji je radio kao održavatelj doma za vlasnika kuće, koji živi u inostranstvu, bio je jedina osoba koja je imala ključeve od kuće kada je nestala, rekla je policija. Policija ga je progonila u vezi sa seksualnim napadom koji se dogodio u novembru 2018., a izbjegao je hapšenje 18 puta prije smrti u travnju 2019.

Prošle sedmice policija je rekla da bi forenzički pregledi u kući mogli potrajati “nekoliko sedmica”, što znači kontinuiranu prisutnost policije u kući i širem području.

Detektiv Brown je rekao: “Tuga i šok obitelji i prijatelja su nezamislivi, a oni su pokazali ogromnu hrabrost, strpljenje i dostojanstvo tokom posljednje tri godine i osam mjeseci dok je trajala naša potraga za Leah.”

“Naša istraga o Leahinom ubistvu neće ostaviti ‘kamen neprevrnut’, a njenoj obitelji dugujemo onaći istinu. Apsolutno smo predani tome kako bismo im omogućili da shvate što se dogodilo Leah.”

Croucher je zadnji put viđena na CCTV-u u gradu Buckinghamshireu kada se vjerovalo da je tog petka ujutro išla na posao.

Policija je počela pretraživati ​​kuću na Loxbeare Driveu u Furztonu 10. oktobra ove godine, nakon anonimne dojave.

Imanje je manje kilometra udaljeno od mjesta gdje je Croucher posljednji put viđena.

Nakon što je prošlog tjedna pronađeno tijelo gospođe Croucher, njezini roditelji ostavili su poruku i cvijeće na mjestu događaja.

Reklo je: “Naši najmračniji strahovi su se ostvarili, samo još malo trebamo biti razdvojeni. Već si nam tako dugo nedostajao. Budućnost sada izgleda tako mračno da znamo da više nikada nećemo vidjeti tvoj osmijeh ili čuti tvoj smijeh. Zauvijek ćemo čuvati tvoja sjećanja.” prneosi “Radiosarajevo“.

Leah Croucher: Priča o nestanku

14. februar 2019: Leah Croucher zadnji su put vidjeli njenu roditelji u obiteljskoj kući u Quantock Crescentu, Milton Keynes u 22 sati po lokalnom vremenu
15. februar 2019: CCTV snimka pokazuje je kako hoda niz Buzzacott Lane u Furztonu u 08:16. Mislilo se da ide na posao u financijskoj kompaniji, ali nije stigla
April 2019: Policija doline Temze kaže da su tri osobe prijavile moguće viđenje Leah Croucher u blizini jezera Furzton između 09:30 i 11:15, na dan kada je nestala
Oktobar 2019: Dvosedmična pretraga jezera i okolnog područja u prirodnom rezervatu Blue Lagoon u Bletchleyju koju provodi policija doline Temze nije pronašla ništa
15. februar 2021: Na drugu godišnjicu njenog nestanka, policija kaže da “nema značajnih tragova” i da je slučaj “zbunjujući i frustrirajući”
12. oktobar 2022: Policija otvara istragu ubistva nakon što su neidentificirani ljudski ostaci i ruksak s osobnim stvarima koje su pripadale Lei pronađeni u potkrovlju kuće na Loxbeare Driveu u Furztonu
14. oktobar 2022: Neil Maxwell, seksualni prijestupnik koji više nije živ, imenovan je kao glavni osumnjičeni u slučaju
21. oktobar 2022: Policija potvrđuje da tijelo pronađeno u kući na Loxbeare Drive pripada Leah Croucher, ali još ne može potvrditi uzrok smrti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh