Svaštara

10 PRAVILA ZA IDEALAN ODNOS SA SVEKRVOM: Ukoliko ih poštujete, NIKAD SE NEĆETE POSVAĐATI

Veoma je važno kakav odnos imate sa svojom svekrvom, jer to umnogome utiče i na vašu vezu ili brak sa partnerom.

Odnos snaje i svekrve je nepresušan izvor problema u porodici, ali mogu se pronaći, iako mnogo rjeđe, i slučajevi gdje se ove dve dame fenomenalno slažu. Rađena su brojna istraživanja koja pokazuju da su upravo roditelji nejčešći uzrok svađa među parovima. Naravno, mame partnera, ipak, imaju primat u nesuglasicama i nametanju svojih stavova i mišljenja.

Kako biste sveli neprijatne situacije na minimum, dobro proučite sljedećih 10 pravila.

1. Stvari koje vam smetaju prvo kažite mužu

Ukoliko odnos sa vašim partnerom narušava njegova majka, najprije popričate sa njim. Iskreno mu recite šta vam sve smeta i zbog čega se loše osjećate, jer iskren razgovor je najvažniji. Tako nećete dozvoliti da niko remeti vaš skladan odnos. Svakako, tu dolazi do izražaja i međusobno razumevanje.

2. Svako vodi “bitku” sa svojim roditeljima

Nemojte se miješati u partnerov odnos sa roditeljima previše. Najvažnije je da vam bude dobar savezink u rješavannju nesuglasica sa njima, ako one postoje. Trebalo bi iz vašeg razgovora da pronađete najbolje rješenje, kao i da svojim roditeljima postavite granice, jer ne mogu da vam se upliću u svaki segment života.

3. Procijenite dobro koliko vam nešto zaista smeta

Možda nekada burno odreagujete zbog stvari koja vam zaista ne smeta nešto preterano. Ako vam se desi takva situacija, obuzdajte sebe i sačuvajte svoje živce, jer nije vrijedno da se nervirate zbog svake gluposti.

4. Možda vam svekrva nekada i da dobar savjet

Omalovažavanje mišljenja vaše svekrve samo zato što se razlikuje od vašeg jeste pogrešno. Umjesto toga, dajte joj priliku i pokušajte da otkrijete zašto ona ima drugačiji pogled na situaciju od vas. Nešto novo ćete sigurno naučiti.

5. U svekrvimoj kući važe njena pravila

Stvari mogu postati nezgodne kada vaša djeca provode vrijeme kod bake i deke bez vas. Postoje određene stvari koje tamo ne smiju da rade, a vi im dopuštate, ili obrnuto. U takvim situacijama treba da podsjetite svekrvu da iako se ne slaže sa vašim stilom roditeljstva, to je vaše dijete i vi ga vaspitavate, te bi trebalo da se pridržava vaših metoda.

6. Finansijska pomoć od roditelja

U redu je da roditelji sa obe strane vam pomognu novčano, kada vam je to neophodno, ali to ne znači da će mogu da odlučuju umjesto vas. Vrlo je važno da ovde postavite jasne granice.

7. Svekrvinih pet minuta

Svako bi trebalo da ima vreme koje treba da posveti samom sebi. Možete nekada da joj i poklonite karticu za SPA centra ili neku masažu, ili joj napraviti omiljeni slatkiš, jer mali znaci pažnje svima znače. Idealno bi bilo kada mi sve to bilo uzajamno.

8. Ne posmatrajte je kao smetnju

Ukoliko želite da suprugova porodica postane i vaša porodica, a to važi i za vašu svekrvu, ponašajte se prema njoj kao prema bilo kojoj osobi s kojom želite da izgradite dobar odnos.

9. Želi da provodi stalno vrijeme sa unucima

Odlično! Danas se i onako svi žače na manjak vremena, zato tih slobodnih par sati iskoristite na pravi način sa mužem ili nekim društvom. Zabava i opuštanje svakome prija.

10. Uvažite je

Potražite joj nekada pomoć ili je pitajte sa njeno mišljenje. Zamolite je da napravi neko njeno jelo koje vi volite, jer će se tako osjećati korisno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh