Svaštara

SAČUVAJTE GROŽĐE U TEGLI: Bez trunke šećera, a može da stoji do godinu dana (VIDEO)

Ako volite da uživate u ukusnom i sočnom grožđu, sigurno će vas obradovati informacija da ga lako možete sačuvati za zimu uz par jednostavnih koraka.

Grožđa trenutno ima u izobilju na pijacama i u marketima i sada je pravi trenutak da napunite tegle za zimu, piše Stvarukusa.rs.

Sastojci:

grožđe (različite sorte)
limunska kiselina
ključala voda

Priprema:

Grožđe dobro operite u nekoliko voda pa razdvojite svako zrno. Napunite tegle zrnima grožđa, svaku sa različitom vrstom. potop napunite tegle do vrha ključalom vodom. Stavite poklopce, ali ih ne zavrćite i ostavite tako 10-15 minuta. Zatim vodu iz tegle prospite u jednu šerpu, prokuhajte. U svaku teglu stavite po pola kašičice limunske kiseline pa prelijte vodom koja je prokuhala. Čvrsto zatvorite poklopce pa malo promućkajte sadržaj tegli. Umotajte tegle u ćebe i ostavite 24h dok se skroz ne ohlade. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu do godinu dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh