Svaštara

PUTNICA S KRUZERA PREMINULA NAKON ŠTO JU JE NAPALA AJKULA DOK JE RONILA NA BAHAMIMA

Putnica s kruzera iz Pennsylvanije umrla je jučer nakon što ju je napao morski pas dok je s porodicom ronila na Bahamima.

Velika bijela ajkula - Pixabay/Ilustracija

Radi se o ženi u 50-ima koja je bila na brodu Harmony of the Seas (Royal Caribbean). Morski pas ju je napao u Green Cayu, blizu obale Nassaua, piše CNN.

Naime, dok je kruzer bio usidren u tom gradu, porodica je rezervirala izlet preko lokalne turističke agencije koja ih je odvela u popularno područje za ronjenje. Članovi njene porodice su vidjeli kako je napada morski pas i priskočili joj u pomoć, no životinja ju je već ozbiljno izgrizla po gornjim dijelovima tijela.

Uposlenici turističke agencije i članovi porodice uspjeli su izvući ženu na brod i požurili do najbližeg pristaništa gdje je došlo vozilo hitne pomoći. No, ona više nije pokazivala znakove života – kazala je nadzornica Chrislyn Skippings.

Plaža na kojoj se dogodio napad je privremeno zatvorena za posjetitelje, a vlasti provode istragu incidenta.

Prošle godine su u svijetu zabilježena 73 potvrđena slučaja neprovociranih napada morskih pasa, uključujući 47 u Sjedinjenim Državama. Nije sasvim jasno zašto ove životinje napadaju ljude, no stručnjaci smatraju da ih prilikom slabe vidljivosti u vodi morski psi zamijene za neki drugi plijen. Oni također znaju ugristi kada se osjećaju ugroženo i kada se pokušavaju odbraniti. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh