Svaštara

Što je ženi kraća suknja i potpetica veća, to je njen život gori: Poznati pisac bez dlake na jeziku

Danas vam donosimo jednu zanimljivu priču i konstatcije na temu žena. Zapravo, šta im je bitnije fizički izgled ili unutrašnja ljepota.

Štikle - Zadovoljna.hr

Jedna mamina prijateljica je čitav život radila kao računovođa, pa se potom usmjerila na jedno skroz drugačije i neobično zanimanje. To zanimanje bi na neki način mogli nazvati provodadžijom. Ono što je specifično u svemu tome, ona je od te ideje razvila može se reći pravi biznis.Tajna njenog rada i uspjeha bila je u tome, što je na neki način transformisala djevojke i pomagala im da se lako udaju. Ona je njih sređivala, birala im najbolje odjevne kombinacije, birala samo najbolje. Ako u njihovim ormarima nije našla ništa posebno, iznajmljivala bi haljine koje je sebi kupila. Svojim klijenticama je radila frizure, pedikire, šminkanje. Djevojke nisu štedile, kako bi dobro izgledale i privukle pažnju. Muškarci, su međutim bili podvrgunti prevari na neki način, upoznavši te djevojke.

Oni tek kasnije shvate, da ta elegancija nije sastavni dio te žene, već je ista samo isforsirana. Nije poenta da muškarci vole očima, već da žene gube svoju suštinu. Zašto se navodi ova priča i podvlači paralela sa današnjicom?

I danas su žene spremne apsolutno ne štjedeti na sebi. U tome nema ništa loše, ali opet sve zavisi od namjere. Kada žena postane opterećena da nakit mora biti čisto zlato, cipele prava koža, sva gradaroba markirana, tada se gubi suština.

Čak šta više postoji jedna poznata izreka, koja glasi “Što je ženi kraća suknja i što su potpetice više, to je njen lični život gori”. “Žena može ostaviti muškarca, svoje haljine nikad”- Erich M. Remarque

Zašto žene često misle da ne mogu izgledati lijepo i privlačno u haljini ili majici od nekoliko dinara. Poenta često nije cijena onoga što nosite. Smatra se da upravo haljinama i skupocjenom garderobom žele sakriti određene nedostatke.

Pretežno žene koje gledaju samo na sebe i bitniji im je izgled, muškarcima i ne trebaju. One nemaju adrenalin za životom. Jednolične su iskazivanju svojih stavova, šta vole, šta ne vole, a to muškarce zapravo ne privlači,piše Infpult

Markirana garderoba, dobar parfem, savršena šminka sve to prolazi, kao kod Pepeljuge poslije ponoći. Važno je šta nosite tada, kakva vam je duša i energija. To će privući muškarca. Kada skinete sve maske i budete ono što jeste.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh