Svaštara

NOVIJE CIGARETE IMAJU VEĆE RUPICE NA FILTERIMA, OVO JE NJIHOVA PRAVA SVRHA: Garantujemo da nijedan pušač ne zna

Ako ste pušač, sigurno ste primijetili da novije cigarete imaju nešto drugačiji filter u odnosu na one stare. Ne sve, ali većina danas ima neku vrstu rupe u filteru, a sve zanima čemu ona služi?

cigarete - Novi

Da je pušenje štetno, i to ne samo za one koji “duvane” i već i za pasivne pušače, to svi znaju. U većini zemalja širom svijeta je u potpunosti zabranjeno pušenje u javnim objektima, što je umnogome uticalo na prodaju ovih nezdravih proizvoda.

Pa tako su se proizvođači dosjetili da naprave neku blažu, “light” verziju cigareta, koje (navodno) manje štete nanose zdravlju. E tu na scenu stupaju ovi filteri…

Filteri “light” cigareta sadrže vrlo male otvore za ventilaciju kroz koje se uvlači dodatni vazduh kada pušač povuče dim. Napravljene su s ciljem da imaju manje šteno dejstvo na koncentraciju otrovnih materija jer razređuju dim. Pušači zato često doživljavaju ove cigarete boljim.

Međutim, važno je napomenuti da su sve cigarete štetne i da mogu da izazovu brojne bolesti, od kardiovaskularnih do malignih, a ovo važi i za one “light”… prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh