Svaštara

BAKTERIJA OPASNA PO ŽIVOT VREBA IZ KLIMA UREĐAJA: PLUĆA PRVA STRADAJU, EVO ŠTA JE NEOPHODNO DA SE URADI

Osim adekvatanog izbor prilikom kupovine klima uređaja bitno je i kako je pravilno očistiti i bezbjedno koristiti.

Čišćenje klima uređaja - Recepti-i-savjeti.blogspot.com

Aleksandar Dimitrijević, menadžer prodaje u jednoj radnji tehnike kaže da za odabir prave klime treba voditi računa o kvadraturi, izolaciji, kubaturi, veličini, stolariji i svemu onome što utiče na rashlađenost te prostorije.

Nepisano pravilo da za prostor od 35 m2 treba klimu 12btu- kaže on.
Jovan Mijatović zadužen za tehničku podršku objašnjava da servis podrazumjeva čišćenje i pranje uređaja, koji utiče na rad klime. Postoje i dijelovi klime koje možemo sami da očistimo.

Filtere možemo da skinemo i operemo ih, oni se nalaze čim se otvore uređaji – objasnio je on.

Treba znati da neredovno servisiranje dovodi do razvitka bakterija, gljivica i grinja što može uticati na naše zdravlje.

Opasna bakterija legionela voli instalacije i klima uređaje i može da dovede do infekcije pluća. Također, suh vazduh nam isušuje sluznice, dovodi do suzenja, iritacije očiju i gornjih respiratornih funkcija – kaže ona i naglašava da razlika u temperaturi ne treba da bude viša od šest stepeni. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh