Svaštara

Ako prvi put nije išlo zašto mislite da će drugi put biti bolje: Zbog čega obnavljamo vezu sa bivšim

Vjerovatno poznajete nekoga ko se, nakon što je prekinuo sa partnerom, nakon nekog vremena pomirio sa njim iako su rekli da se nikada ne bi pomirili.

Svađa - Kurir.rs

Zašto se dešava da muškarci i žene pogaze svoju riječ i pomire se sa bivšim partnerom. Mnogi i dalje ostanu prijatelji sa bivšim partnerima ili se povremeno viđaju kako bi zadovoljili svoje potrebe. Stručnjaci ističu da se to dešava iz mnogih razloga, a mi vam donosimo samo neke od njih.

1. Pojedini muškarci tretiraju ženu kao predmet koji će zadovoljiti sve njegove potrebe. Ponekad im je lakše u ženi vidjeti sliku zadovoljstva nego prepoznati osobu i vidjeti ženu koja ga voli i koja pati za njim. 2. Često se bivši partneri ponovo spoje jer ne mogu upoznati nekoga drugog.

U ovakvim situacijama postoji ona osoba koja još uvijek gaji emocije i ona kod kojih emocije više ne postoje. Mnoge žene pristaju da se pomire sa bivšim upravo iz razloga što još uvijek postoje osjećanja sa njihove strane, dok pojedini muškarci samo žele fizičku bliskost koju nemaju jer nisu pronašli sebi drugu partnerku.

3. Strah od nove veze je još jedan razlog zašto se bivši partneri pomire. Nije lako započeti novu vezu sa novim partnerom nakon što ste prošli kroz bolan raskid, zato mnogi pristaju da se pomire sa bivšim partnerom jer se nadaju da će stvari ponovo biti kao prije.

Mnogima je lakše pomiriti se sa bivšim partnerom koga već dobro poznaju nego započeti novu vezu i ponovo upoznavati nekoga novog. 4. Mnogi ljudi postaju emocionalno ovisni od partnera i ne mogu svoj život zamisliti bez partnera, zbog čega pristaju na bilo kakvu vezu radije nego da budu sami.

Svaka osoba ima pravo da sa svojim životom radi šta želi i da se pomiri sa bivšim ako to želi. Uvijek postoji mogućnost da će ta veza biti bolja nego što je bila prije, ali takođe postoji mogućnost i da neće, što se u većini slučajeva pokazalo tačnim.

Mnogo je više onih veza koje su nakon prvog raskida postale samo gore i jednom od partnera nanijele više boli nego prvi put kada su raskinuli. Uvijek je bolja opcija pokušati preboljeti bivšeg partnera, posebno ako ste bili u toksičnoj vezi, je ne postoji garancija da će se partner ovaj put promijeniti i da će stvari ovaj put biti bolje. prneosi “Infopult“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh