Svaštara

KO JE PJEVAČICA (26) KOJA JE POGINULA U NESREĆI: Proslavila se kao dijete, a evo zašto su je zvali KRALJICA PATNJE

Brazilska pjevačica Marilia Mendonca (26), jedna od najpopularnijih brazilskih suvremenih pjevačica, poginula je u petak u zrakoplovnoj nesreći kada se mali zrakoplov srušio u jugoistočnoj državi Minas Gerais.

Marilia Mendonca - Novi

Uz nju su u nesreći poginuli njezin producent Henrique Ribeiro, njezin ujak i pomoćnik Abicieli Silveira Dias Filho kao i pilot i kopilot zrakoplova.

Brazilska pop zvijezda Marilja Mendonsa (26) poginula je u avionskoj nesreći, a dok latinoameričke zemlje njeno ime znaju “kao iz topa”, većina ljudi u Evropi nije ni znala ko je ova talentovana djevojka.

Marilja se proslavila još kao tinejdžerka u žanru brazilske pop muzike poznatom kao “sertanežo”, postala je zvezda na nacionalnom nivou uz više pjesama o raskidima.

Mendonsa je ubrzo postala globalno poznato ime i zadobila desetine miliona pratilaca, a zbog pesama fokusiranih na žene poslije raskida prozvali su je “Kraljica patnje”.

Marilja je zbog pandemije prošle godine održala niz koncerata na Internetu, a jedan od njih je oborio rekord za najgledaniji strimovani događaj uživo ikada. U jednom trenutku imala je 3,3 miliona gledalaca!

Marilja je bila i mama dvogodišnjeg dječaka…

… A samo nekoliko sati prije nesreće objavila je snimak na kojem ulazi u kobni avion, sretna i nasmijana. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh