Svaštara

Ostavila dijete u autu i otišla da igra loto: Beba je preživjela, ali će se majka zbog ovoga dugo kajati

Izjasnila se krivom za nemar.

Kaja Miler - Facebook

Kaja Miler (34) ostavila je svoju 14-mjesečnu bebu u automobilu po najvećoj vrućini u australijskoj Viktoriji, da bi otišla do obližnjeg uplatnog mjesta da popuni loto tiket, prenosi Objektiv.

Kada se vratila u auto, zatekla je bebu bez svijesti, a ljekari su odmah reagovali i spasli život mališanu.

Ipak, uprkos tome što je preživjela, beba će trajno ostati slijepa i imat će trajno oštećenje mozga, navodi se u saopštenju, prenosi Dejli star.

Majka se pred sudom izjasnila krivom, a kazna će joj biti izrečena kasnije ovog mjeseca.

Pred sudom je rečeno kako je temperatura tog dana van automobila bila 37 stepeni Celzijusa, dok je u vozilu bilo znatno više.

Maleni Iston zdobio je “sivo-plavu” boju, dok mu je tijelo pretrpjelo bubrežnu insuficijenciju, što je izazvalo značajan poremećaj jetre, sljepilo i oštećenje mozga.

Takođe je ped sudom rečeno da je molila svjedoke da ne govore njenom mužu šta se dogodilo, a Hitnu pomoć je slagala da su prozori bili spušteni i da se onesvijestio tako što je udisao dim od obližnjeg požara.

– Nisam to namjerno uradila, žao mi je. Nisam željela da naudim svom sinu – navela je Kaja Miler.

Bebin otac Stiv Miler rekao je medijima da ga je ovaj događaj potpuno slomio, ali da je bar zahvalan Bogu što je maleni Iston živ.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh