Svaštara

Mjesecima se gojila ne znajući KOJI je razlog, a onda je jednog popodneva u kupatilu doživjela najveći šok

Sve joj se preokrenulo u trenutku.

Karla Akuhata - Facebook

Karla Akuhata s Novog Zelanda tokom posljednjih nekoliko mjeseci bila je pod konstantnim stresom na poslu.

Uslijed epidemije koronavirusa, firma je morala da smanji budžet, pa je radila za troje, što se kaže. Paralelno s tim, počela je naglo da se goji.

Pripisujući sve promjene koje joj se dešavaju stresu, Karla je ignorisala činjenicu da je možda u drugom stanju. A onda se jednog popodneva u kupatilu sve promijenilo.

– Osjetila sam neke čudne grčeve i otrčala sam u kupatilo. Pipajući stomak i predio oko njega, osjetila sam nešto čudno. Možete misliti koliko sam počela da drhtim i paničim kada sam osjetila bebinu glavu. Ništa mi nije bilo jasno. Suprug i ja smo vodili računa u posljednje vrijeme, a i mislila sam da u 41. godini nema šanse da mogu ponovo da zatrudnim – kaže majka jednog dečaka.

Karla je vjerovali ili ne, u roku od 15 minuta od otkrića da je trudna, na podu spavaće sobe rodila drugog sina.

– Bila sam ubijeđena da to što mi menstruacija nekoliko mjeseci izostaje ima veze sa stresom uslijed nagomilanog posla. Ipak, sve se sad preokrenulo. Sin Tamarangi je dobro, živ je i zdrav. Pravo niotkuda, ponovo sam postala majka – kaže ova simpatična žena.

Ona dodaje da se njena majka u posljednje vrijeme šalila, gledajući kako se goji, da jede kao da je u drugom stanju.

– Sad kad malo bolje razmislim, postojali su znaci da sam trudna. Brzo sam gubila volju i energiju, imala sam jutarnje mučnine i dobila sam nekoliko kilograma. Ipak, kada radite toliko kao ja, onda su vam samo posao i stres na prvom mjestu. Zato sam poslije porođaja nazvala majku i rekla joj: ‘Mama, znam da si se šalila, ali bila si u pravu. Upravo sam rodila još jednog dječaka’. Naravno, mislila je da se šalim – kaže Karla, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh