Svaštara

Čokoladni suncokret: Cvijet sasvim posebne ljepote

Koliko god voljeli klasične žute suncokrete, oduševila nas je i jedna zaista posebna varijacija ovog ljetnog cvijeta – čokoladni suncokret. Dolazi u nijansama od tamne čokoladne do boje burgundca, a kao i običan suncokret, najbolje raste uz obilje sunca.

Zbog svoje duboke smeđe boje čokoladni suncokret savršeno bi se uklopio u jesenski ugođaj, no kao i klasični žuti suncokret, cvijeta ljeti te vene s prvim mrazom. Latice ovog cvijeta dramatične ljepote mogu biti i nijansirane, tako da su kod cvjetne glave tamno čokoladne boje te prema kraju prelaze u svjetliju nijansu burgundca – baš očaravajuća kombinacija!

https://www.instagram.com/p/CTC9MWrKjr2/?utm_source=ig_embed&ig_rid=95137dc0-04aa-409a-9c8b-0df65b0cc324

Čokoladni suncokret može narasti od 120 do 150 centimetara u visinu, dok cvjetovi mogu doseći promjer od 10 do 15 centimetara. Posadite ga na mjesto gdje garantirano može dobiti obilnu količinu sunca.

Sjeme čokoladnog suncokreta može se kupiti na Amazonu po cijeni od 2,40 eura (18 kuna) za 20 sjemenki. Suncokreti se siju u proljeće pa svakako razmislite o tome da svome vrtu dodate malo dramatičnosti i zasadite koje sjeme ovog čokoladnog ljepotana, prenosi Zadovoljna.hr


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh