Svaštara

Danijela se predozirala i umrla sa bebom u naručju: Način na koji je mališan preživio pravo je BOŽJE ČUDO

Novorođenče će vjerovatno preživjeti, a baka će preuzeti brigu o njemu.

Bebine noge - Ilustracija / B92.net

Danijela Vejd (29) iz Luizvila (Kentaki, SAD), majka dvomjesečne bebe, pronađena je mrtva 18. avgusta u stanu nakon pretpostavki da se predozirala.

U vrijeme smrti bila je sa svojom bebom u naručju, a mališan Drešon, koji je nekoliko dana proveo pored mrtve majke, preživio je zahvaljujući grickanju sopstvenih prstiju, prenosi Wave News.

Majka preminule mlade majke Adrijan Vejd, držeći fotografiju svoje kćerke, govorila je da je nekoliko dana prije tragedije Danijela bila u posjeti kod nje i da je bila vedra i nasmijana.

– Ona i njena deca bili su u mojoj kući. Najprije smo odveli starije dijete u školu, zatim smo imali vrlo lijep dan. To je bio petak 13., ali bio je vrlo smiješan i srećan – navela je majka preminule Danijele, odnosno baka dvomjesečne bebe.

Tog dana posljednji put je vidjela svoju kćerku živu, a poslije nekoliko dana, policija joj je javila užasne vijesti.

– Istražitelji Policijske uprave Luizvil su me 18. avgusta pozvali da odem u stan kćerke da identifikujem tijelo. Kada sam stigla, rečeno mi je da je moja kćerka mrtva već nekoliko dana – navela je Adrijan.

Njen dvomjesečni unuk Drešon ležao je pored mrtve majke i bio je živ, a policija navodi da je odojče preživjelo grickajući sopstvene prste.

– Danima je bila mrtva dok je beba ležala pored nje. Kada je policija došla, bebina ruka i dalje je bila vlažna od pljuvačke jer je dijete grickalo prste od gladi – dodala je ona.

Majka preminule rekla je da je beba sada u bolnici i da se oporavlja od posljedica dehidracije i povreda na rukama, a to što je njen unuk preživio smatra kao Božje čudo.

Toksikološka analiza potvrdila je da je Danijela preminula od posljedica predoziranja, dok se očekuje da se maleni Drešon potpuno oporavi.

Njegova baka tvrdi da će se brinuti o njemu, kao i o drugom unuku, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh