Svaštara

Autobusi mijenjaju tramvaje: Počela obnova pruge od Ilidže do Nedžarića

Nakon što je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo postiglo dogovor sa prevoznicima GRAS i CENTROTRANS o alternativnom prijevozu putnika, već od četvrtka ujutro počeo je alternativni način prijevoza putnika od Nedžarića do Ilidže zbog rekonstrukcije prve dionice tramvajske pruge dužine 21,4 kilometra.

obnova pruge - Vlada KS

Prema riječima ministra saobraćaja KS Adnana Štete, u narednom periodu, za vrijeme trajanja obnove tramvajske pruge građani će na raspolaganju imati autobuski prevoz.

Angažovano je osam autobusa kapaciteta 150 mjesta koji će svakodnevno prevoziti putnike na navedenoj dionici.

Autobusi će saobraćati sa terminala Ilidža do objekta Doma penzionera u Nedžarićima i od stajališta kod Heco pijace nazad do terminala na Ilidži.

Podsjećamo, radnim danima autobusi će saobraćati svake tri minute, subotom svakih pet, a nedjeljom svakih sedam minuta. Prva vožnja radnim danima kreće u 5:10, a završava u 23:33 sati.

Subotom autobusi počinju saobraćati u 5:15 i završavaju u 23:35. Prvi autobus nedjeljom, građani će imati na raspolaganju u 5:45, a zadnja vožnja za taj dan planirana je u 23:29 sati.

Osim novih linija koje će saobraćati na relaciji Ilidža-Nedžarići, građani će moći koristiti i već postojeće autobuske linije na relaciji Hrasnica-Vijećnica, poručili su iz Vlade Kantona Sarajevo. prenosi radiosarajevo

Također, iz Vlade Kantona Sarajevo napominju da je građanima na raspolaganju i brzi voz. Podsjetimo, nedavno uspostavljena željeznička linija saobraća od Željezničke stanice u centru Sarajeva do Pazarića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh