Svaštara

ZAKLANA NA RADNOM MJESTU: Djevojka (21) radila rizičan posao – zbog kolega završila fatalno

Imala je samo 21 godinu.

Katalina Tores Ibara - Facebook

Katalina Tores Ibara (21) iz Čilea tragično je izgubila život tako što ju je prošle nedjelje u ograđenom safari parku napao tigar, nanijevši joj smrtonosnu ranu na vratu, a da stvar bude još više nevjerovatna, kolege je nisu upozorile da su vrata kaveza otvorena, što je protivno protokolu kompanije.

Katalina je u safari parku u Rankagvi obavljala poslove čišćenja, a napad tigra koji ju je faktički zaklao, bio je do te mjere opasan da je nesrećna djevojka preminula na licu mjesta.

Njen kolega Leonardo Maluenda tvrdi da joj nije rečeno da su vrata tigrovog kaveza otvorena.

– Najlogičnije je da vam kažu da budete oprezni prije nego što odete da počistite, ali njoj neshvatljivo niko nije rekao da tigar nije zatvoren – rekao je Maluenda, dok kolege svaljuju krivice jedni na druge.

Finansijski direktor safari parka Antonio Rohas tvrdi pak da je grupa radnika namjerno otključala kavez sa tigrovima, suprotno protokolu.

Radnici su međutim to demantovali i naveli da je kavez već bio otvoren.

Preminula Katalina radila je na ovom mjestu dvije godine, a osim čišćenja povremeno je bila i vodič kroz park, prenosi The Sun.

Prema navodima parka nijedna od njenih dužnosti nije bila bliski kontakt sa životinjama.

Veliki rizik međutim mogu imati radnici koji čiste i održavaju mjesta gdje borave tigrovi, a iako je to obično maksimalno obezbjeđeno, uvijek se dogodi neki propust sa fatalnim ishodom.

Safari park biće zatvoren do daljeg dok policija ne utvrdi sve činjenice o mogućem nemaru, piše “Objektiv.rs“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh