Svaštara

Prije je jedini način da se žena ostvari bio brak sada su stvari drugačije – Mišljenje psihologa

Mnogi vjeruju da je ženama potrebno da se udaju i osnuju porodicu kako bi se ostvarile u životu.

Vjenčanje - Ilustracija/z1035.com

Psiholog Chris Norman smatra da je ovo pogrešno i da je mišljenje da žena pristaje na sve radi braka i porodičnih veza višak patrijarhalnog društva koje postaje zastarjelo.

1. Ženi je potrebno samoostvarenje; Poenta je da žena treba da se ostvari, ali budući da prije 50 godina društvo nije dopuštalo ženama da se potpuno razviju, mogla je samo izabrati porodicu.

Sada se svijet mijenja, a većina žena nije spremna napustiti posao samo zato što to muškarac traži od nje.

2. Žena treba djecu; Svaka žena želi biti majka i imati djecu, ali u današnje vrijeme za to joj uopšte nije potrebno da bude u braku. Odsustvo muža i prisustvo djeteta ponekad znatno olakšavaju život.

Budući da mnogi muškarci ne žele shvatiti da je brak zajednica dvoje ljudi, a ne hotel koji uključuje sve moguće usluge.

3. Ženi je potreban novac; Naše bake su često živjele sa muškarcima, jer su za nešto morale živjeti. Uostalom, uglavnom su muškarci tada bili ti koji su zarađivali i donosili novac u kuću.

Danas žene mogu same zarađivati novac i obezbjediti sebi sve ono što im je potrebno.

4. Ženi je potrebna ljubav; Bez sumnje, žena treba osjećati ljubav, brigu i nježnost. Baš kao muškarac. Međutim, za to nema potrebe ulaziti u brak.

Psiholog Chris Norman uvjeren je da je danas žena mnogo manje spremna zatvoriti oči na loš odnos prema sebi, oprostiti nevjeru i podnijeti druge stvari koje su se prije zvale “mudrost”. Žene žele ljubav i muškarca koji će je voljeti i poštovati.

Ženama danas nisu potrebni odnosi i porodica u obliku na koji smo navikli. Ženi je potreban dobar partner, prijatelj i strastveni ljubavnik. Sve su to stvari koje se malo razlikuju od onih kada se veze i brak grade oko čišćenja kuće i brige o mužu i djeci.

Ženama je potreban partner koji je takođe posvećen ulaganju u odnose i za koga su porodične veze nešto duhovno i vrijedno. Ženi više nije potrebna porodica i brak u starom obliku, ubijeđen je Chris Norman, piše “Infpult“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh