Svaštara

Prvi put poslije četiri godine odveo ženu i djecu na odmor: Već prve večeri u hotelu, SMUČIO joj se život

Vjerovala je da će odlazak na kupanje svima prijati.

Ilajdža Snou - Screenshot

Vatrogasac Ilajdža Snou iz Teksasa pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u meksičkom ljetovalištu Kankun. Policija i dalje istražuje slučaj, pošto je jako nejasno kako je on preminuo.

Ilajdžino tijelo pronašla je čistačica hotela u Benito Huarez distriktu koji se nalazi dva kilometra udaljen od onog gdje su bile Ilajdžina supruga i dvije ćerke.

Ilajdža je na odmor došao prvi put posle četiri godine sa porodicom, kako bi u njihovom društvu supruga i on proslavili godišnjicu braka, prenosi DFW-TV.

– Imao je težak period iza sebe. Nije bilo puno novca, posao je stajao, pa se prekvalifikovao i postao je vatrogasac da bi prehranio porodicu. Mjesecima je štedio da bi ih odveo na pristojan odmor – rekao je Rendi Elidž, Ilajdžin tast.

Već prve večeri po dolasku u Kankun, Ilajdža je izgubio život. U toku dana kupao se i igrao sa kćerkama, dok je uveče kad su one zaspale, otišao sa suprugom na piće, a onda se ona vratila u sobu da bude sa djevojčicama. Ilajdža joj je rekao da će popiti još jedno piće, pa će i on doći u sobu.

– Zaspala sam omamljena alkoholom. Probudila sam se kraj kćerki u četiri ujutro shvativši da mi muža još nema. Izašla sam napolje, nigdje ga nisam našla. Pričala sam sa barmenima, zaposlenima u hotelu, niko ga nije vidio. Znala sam da se nešto dogodilo – rekla je supruga policiji po povratku u SAD.

Istog jutra, Ilajdžino tijelo pronađeno je u potpuno drugom hotelu koji čak nije ni u blizini onog gdje su odseli. Tijelo je pronađeno između dvije terase na prvom spratu.

Policija je zaključila da je ili pao sa neke terase iznad, ili je gurnut. Dok traje istraga, policija naglašava da nema indicija da je Snou ubijen u smislu kidnapovanja i mučenja, iako porodica tvrdi upravo to.

– Zašto bi se ubio? Bio je srećan. Jedva je čekao da ide na taj odmor. Nikad se nije bavio pogrešnim stvarima. Njega je sigurno tamo neko kidnapovao dok je pio piće u hotelu, namamio ga je nekako da izađe na ulicu i tamo su ga odveli u taj hotel gdje su ga mučili i ubili – tvrdi Ilajdžin tast.

Policija Kankuna nekoliko puta je povodom ovog slučaja naglasila da je ljetovalište bezbjedno, odnosno da se posljednjih godina nije dešavalo da se zatiču bilo kakve kriminalne grupe ili kidnaperi na licu mjesta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh