Svaštara

Užičko kolo i srbijanska zastava na Trgu bana Jelačića

Na najvećem trgu grada Zagreba, Trg bana Jelačića, danas je igrano užičko kolo uz srbijansku zastavu u izvedbi nekoliko mlađih osoba obučenih u narodnu nošnju.

trg Bans Jelačić - Screenshot..

Video, koji se pojavio na društvenim mrežama, izazvao je veliku pažnju, a ubrzo je stiglo i objašnjenje.

Kako prenosi hrvatski portal ‘Priznajem’, radi se o manifestaciji ‘Međunarodna smotra folklora’, koja se u Zagrebu održava od 23.6. do 1.8. 2021. godine. prneosi “Radiosarajevo“.

Prema programu na sajtu manifestacije, ovaj nastup na Trgu bana Jelačića nije uvršten u redovni program.

Hrvatski mediji prenose kako se, prema program,u, na Trgu bana Jelačića ne bi trebala održavati nikakva manifestacija prije 28. jula.‚prenosi “Radiosarajevo”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh